Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
važan obračun

Mascherano igra odlično, ali pred njim je najteži zadatak - mora zaustaviti Kroosa

Javier Mascherano
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.07.2014.
u 13:25

– Svakako se današnja utakmica ne može gledati kroz jednog, dva ili tri igrača – kaže Otto Barić.

Ako već moramo istaknuti jednog igrača u utakmici Argentine i Nizozemske, to bi svakako bio Javier Mascherano. Uklizao je Arjenu Robbenu i tako ga spriječio da ne postigne pogodak koji bi onemogućio Argentinu da vidi finale ovog Svjetskog nogometnog prvenstva.

Najbolji i u uklizavanjima

Doista, Mascherano cijelo prvenstvo igra odlično. U tih šest utakmica imao je 4,7 uklizavanja (ukupno 28, najviše na prvenstvu), 2,2 presječene lopte, 1,3 ključna dodavanja, 84,8 dodavanja po utakmici s gotovo nevjerojatnom točnošću od 90,4 posto. Po točnim dodavanjima najbolji je na prvenstvu, imao ih je 460, iza njega je drugi dio ove priče, a to je Toni Kroos sa 454. Zaustaviti Kroosa, El Jefecitova budućeg suparnika u Primeri jer Toni gotovo sigurno prelazi u Real, bit će dosad najzahtjevniji zadatak za Barcelonina zadnjeg veznog na ovom prvenstvu. Toni Kroos ima 154 dodavanja prema naprijed dosad u Brazilu i po tome je najbolji. Većina šansi za gol koje je Njemačka ostvarila u svojim utakmicama dolazi od njegovih ideja, asistirao je tri puta, a dva puta i sam zabio. Bit će to doista jedan od najvažnijih dvoboja današnjeg finala iako će ključne lopte dolaziti od igrača poput Messija ili Mullera.

– Svakako se današnja utakmica ne može gledati kroz jednog, dva ili tri igrača – kaže jedan od naših najboljih trenera, čovjek koji ponajbolje poznaje njemački nogomet, Otto Barić.

Nemoguća misija

Argentinci nisu dobri, ali igraju najbolju obranu, a vrijednost je Argentinaca da ne mijenjaju igru. No izgubili su jednog bitnog igrača, a to je Angel di Maria. Jasno, bude li Messi imao svoj dan, pobijedit će sam, no to se ipak tek treba dogoditi – kaže Herr Otto koji o Mascheranu ima vrlo jasno mišljenje.

– Mislim da Mascherana čeka jako težak, gotovo nemoguć posao. Kroos, naime, ima toliki radijus kretanja da to Mascherano ne može pratiti. Ne može se Kroosa držati na taj način, Mascherano će ga pokriti koliko to bude mogao. Točno je da je Argentinac puno bolji kao zadnji vezni nego kao stoper, što je igrao prošle sezone u Barceloni, no isto tako treba reći da kao zadnji vezni igra puno bolje ovdje na Svjetskom prvenstvu nego što je to slučaj u klubu. Ne radi se o specijalnom igraču, ali je jak u duelu i dobro zatvara prostor – ističe Otto Barić. I sam Mascherano kaže:

– Nijemci imaju tehniku, potencijal i stil. Dobili su Brazil i mi se moramo usredotočiti na to da im onemogućimo prostor i biti kompaktni, inače ćemo imati problema.

>> Nijemci samo jednom završili SP bez poraza, kad su svladali Argentinu za naslov

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije