Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE GDJE

I što je kome donijela Liga nacija? Evo raspleta...

UEFA Nations League - League B - Group F - Israel v Scotland
AMIR COHEN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
19.11.2020.
u 08:33

U skupini 2 za "jedinicu" su se borili Škotska i Češka. Škoti, koji su imali bod više, gostovali su u Izraelu, dok je Češka kod kuće ugostila Slovačku. Češka je slavila sa 2:0, dok je Škotska izgubila u Izraelu sa 0:1

Nogometne reprezentacije Mađarske, Češke, Walesa i Austrije izborile su plasman u elitni razred Lige nacija nakon što su osvojili prva mjesta u skupinama Lige B. Wales je u izravnom susretu za prvo mjesto u skupini 4 u Cardiffu pobijedio Finsku sa 3:1.

Strijelci za domaći sastav bili su Wilson (29), James (46) i Moore (84), dok je gol za goste, koji su od 12. minute igrali bez isključenog Uronena, zabio Pukki (63).

U skupini 3 za plasman u viši rang borili su se Rusija, Mađarska i Turska, a na koncu su slavili Mađari koji su nedavno izborili i plasma na EURO. Mađarska je kod kuće pobijedila Tursku sa 2:0 (Siger 57, Varga 90+4), a pomogao joj je i težak poraz Rusije u Srbiji sa 0:5.  Golove za Srbiju zabili su Radonjić (10), Jović (25, 45+1), Vlahović (41) i Mladenović (64). Na kraju Mađari idu u rang više, a Turska je od situacije u kojoj se borbila za prvo mjesto na koncu ispala.

U skupini 1 Austriji je trebao bod protiv "ranjene" Norveške i na koncu je završilo 1:1. Norveška je povela u 61. minuti golom Zahida i da je uspjela zabiti još jedan gol prošla bi dalje. No, domaćin je u samoj završnici uspio izjednačiti preko Grbića.

U skupini 2 za "jedinicu" su se borili Škotska i Češka. Škoti, koji su imali bod više, gostovali su u Izraelu, dok je Češka kod kuće ugostila Slovačku. Češka je slavila sa 2:0, dok je Škotska izgubila u Izraelu sa 0:1.

Iz Lige B ispali su Slovačka, Sjeverna Irska, Turska i Bugarska.

Rasplet natjecanja u Ligi nacija po jakosnim razredima:

LIGA A

Final Four: Francuska, Španjolska, Belgija, Italija
Ispali: Švedska, Island, Bosna i Hercegovina, Švicarska/Ukrajina

LIGA B

Promocija u viši razred: Austrija, Češka, Mađarska, Wales
Ispali: Sjeverna Irska, Slovačka, Turska, Bugarska

LIGA C

Promocija u viši razred: Crna Gora, Armenija, Albanija, Slovenija
Play-off za ostanak: Cipar, Estonija, Kazahstan, Moldavija
(Parovi su Moldavija - Kazahstan, Estonija - Cipar)

LIGA D

Promocija u viši razred: Farski Otoci, Gibraltar

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidigal
22:22 19.11.2020.

Najbolje vijest je da talibani iz turske Kojima I nije mjesto u europskim natjecanjima da su izbali. Nek ucestvuju u azijskim kvalifikacijama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije