Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO Makedonija svladala Hrvatsku u 2. utakmici skupine D 31:29

I s porazom u drugi krug

04.12.2008.
u 22:35

Rukometašice Hrvatske pobijeđene su u svom drugom nastupu na Europskom prvenstvu. U prepunoj dvorani Boris Trajkovski bolja je bila Makedonija, domaćin prvenstva, pobijedivši 31:29 (15:13). S obzirom da su naše rukometašice u jednom trenutku gubile i sedam pogodaka (21:28), dobro je da su na kraju došle na minus koji ih vodi u drugi krug. Naime, sada se tek vidi koliko je bila važna pobjeda nad Srbijom u prvom kolu s četiri pogotka razlike. U eventualnom krugu s Makedonijom i Srbijom mi jednostavno ne možemo ispasti.

Zovko pogriješio
- Ovu smo Makedoniju nedavno na turniru u Mađarskoj dobile s deset razlike. Valjda smo mislile kako će i sada pobjeda doći sama od sebe. Slabo smo igrale u obrani, a izostalo je naše najjače oružje – kontra i polukontra. I da, one su ostavile srce na parketu, a mi nismo – rekla je Tatari.

Činjenica je da su Makedonke igrale kao u transu nošene bučnim gledateljima, ali kvaliteta je bila debelo na strani Hrvatica. Samo, kvalitetu nisu dokazali na parketu. Sanela Knezović ovoga puta nije bila naša najjača karika. Dobila je virozu, no umjesto da preskoči ovu utakmicu Zovko ju je stavio na klupu.

- Tako smo se dogovorili. Rekla je da može pomoći ako bude trebalo. Bio bih lud da na tribinama ostavim vratarku koja nam je donijela pobjedu protiv Srbije - rekao je Zovko.

Možda ju je trebao ostaviti jer od nje pomoći ionako nije bilo. Druga kriva procjena bila mu je početi utakmicu sa Zebić i Gaće na krilima. Naime, Golubić i Pušić bile su sjajne protiv Srbije. Pogrešku je ispravio tek u drugom poluvremenu. I dok su Gaće i Zebić postigle zajedno dva, Pušić i Golubić su u drugom poluvremenu postigle osam.

- Priznajem, kriva procjena - istaknuo je Zovko.

Volonteri sušili dvoranu
Kad je Hrvatska potpuno “potonula”, Zovko je iz očaja odigrao obranu 4-2 koja je na kraju donijela i smanjenje rezultata. Šteta što umjesto na Bujanovoj nisu flastera” igrali “na puno opasnijoj Portjanko. Jer, kada je ona izašla zbog trećeg isključenja, igra Makedonije u napadu potpuno se raspala.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u subotu s Njemačkom. Inače, utakmica s Makedonijom kasnila je 35 minuta jer se uoči prve utakmice tekućina za 
pranje podloge razlila po dvorani.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije