Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SLUČAJ

I prvak u tajlandskom boksu pozitivan na doping

Toni Milanović
Leonard Ninčević/VLM
24.08.2010.
u 12:21

Toni Milanović već je treći hrvatski sportaš koji je u kolovozu "pao" na dopinškom testu.

Hrvatski sport potresa još jedan dopinški slučaj. Ovoga puta korištenje nedopuštenih sredstava otkriveno je kod državnog prvaka u tajlandskom boksu Tonija Milanovića. Testiranja je na Prvenstvu Hrvatske Splitu 17. travnja 2010. obavila Hrvatska agencija za borbu protiv dopinga u športu (HADA). Nakon analize uzoraka, obavljenih u WADA-inim akreditiranim laboratorijima u Seibersdorfu i Koelnu, otkriveno je kako je Milanović bio pozitivan na metilheksanamin, boldenon i salbutamobol.

HADA je obavijest o pozitivnom dopinškom nalazu proslijedila Hrvatskom savezu tajlandskog boksa. Milanoviću je izrečena mjera privremene suspenzije. Sportaš se odrekao analize B uzorka te je disciplinski postupak u tijeku,

Podsjetimo, tijekom kolovoza u Hrvatskoj su otkrivena dva slučaja dopinga. Hrvatski plivački reprezentativac Ante Križan bio je pozitivan na dopinškoj kontroli (stimulans metilheksanamin), koju je HADA provela na međunarodnom natjecanju Zlatni medvjed.

Na prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke održanom u Rijeci 10. i 11. srpnja ustanovljen pozitivan nalaz kod uzorka Ivana Mitrovića (25), popularnog Mrkvice iz Big Brothera, pobjednika natjecanja u troskoku. U uzorku je pronađeno stimulativno sredstvo amphetamin i njegov metabolit p-hydroxyamphetamin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije