Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras Španjolska

I porazom s 5 razlike ostaju prvi, mogu poslati Dance na Francuze

Hrvatska Danska (1)
Igor Kralj/Pixsell
06.08.2012.
u 16:25

– Ne zamaram se računicama. Sada nam je utakmica četvrtfinala najvažnija. Tu ne smije biti kiksa

Jednom naši nisu željeli kalkulirati, 2007. mogli su izgubiti i izbjeći Francusku, no igrači to nisu htjeli. Pa su ih Francuzi poslali kući

Rukometaši Hrvatske večeras će protiv Španjolske (20.30)odigrati posljednju utakmicu u svojoj skupini na Olimpijskim igrama. Suparnici su nam stari znanci, Španjolci, s kojima smo posljednji put igrali na EP-u u Srbiji kada smo ih pobijedili u utakmici za brončanu medalju. Španjolska je u Londonu izgubila samo od Danske (23:24).

Da bi osvojili prvo mjesto u skupini Španjolci bi morali Golužine izabranike pobijediti sa šest ili više golova razlike. 

– Mi u svakoj utakmici želimo pobijediti pa tako želimo i danas. Tko kaže da smo osigurali prvo mjesto? Nema govora ni o kakvom odmaranju ili opuštanju. Idemo sto posto jer drukčije ne znamo – rekao je izbornik Slavko Goluža.

Hoće li i Riveri, izborniku Španjolske, prirediti nekakvo iznenađenje kao Wilbeku kada je odigrao flastera na Hansenu? 

– Spremamo nešto, vidjet ćete – najavio je Goluža.

Zanimljiva je kombinacija ako izgubimo s jedan do četiri gola razlike. Ostali bismo prvi u skupini, a Danci bi bili treći i tako bi u četvrtfinalu igrali s Francuzima.

Bilo bi zgodno kada bi se naši riješili Francuza ili Danaca u četvrtfinalu. Kauboji su već jednom bili u sličnoj situaciji. Na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2007. godine također smo igrali sa Španjolcima u posljednjem kolu drugog kruga skupine.

Mogli smo namjernim porazom izbjeći Francusku u četvrtfinalu. No, igrači su željeli pobjedu. Na kraju smo pobijedili, igrali s Francuskom i izgubili. 

– Ne zamaram se računicama. Sada nam je utakmica četvrtfinala najvažnija. Tu ne smije biti kiksa. Čak nisam siguran u to da će biti riječ o laganoj utakmici ako ćemo igrati s Argentinom ili Tunisom – rekao je Igor Vori.

Da, ali zahvaljujući dobroj igri Hrvatske na ovom turniru teško da se može dogoditi nekakav nepredviđeni kiks. (dm)

Komentara 9

SE
serđo
16:40 06.08.2012.

zbog čega bi se hrvatska trebala bilo koga "rješavati", a posebno ovih danaca? svojom olujnom igrom metu sve pred sobom i za nagradu su dobili tunis u najvažnijoj tekmi.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
17:08 06.08.2012.

Što znači ona riječ "poraz" u naslovu? Tko će to nas poraziti? Zgazit čemo sve što nam se nađe na putu i osvojiti zlato bez poraza, bez remija, tako da će netko ne ako nas pobjedi, nego ako izgubi manje od pet razlike moći s tim hvaliti po svijetu!

LO
lokun
19:24 06.08.2012.

Bljesak, Oluja što sada slijedi... OLUJA opet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije