Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'veliki dan'

I Murray želi neovisnost Škotske: Učinimo to!

andy murray
Foto: Press Association/PIXSELL
18.09.2014.
u 12:15

Ako Škotska postane nezavisna, prvi put u životu igrat ću za svoju domovinu – rekao je nekadašnji drugi igrač svijeta.

Ovo je veliki dan za Škotsku! Uzbuđeno očekujem rezultate. Učinimo to! Poručio je uoči referenduma za neovisnost Škotske tenisač Andy Murray.

– Nisam previše razmišljao o tome jer sumnjam da će ovo uspjeti. Ali ako Škotska postane nezavisna, prvi put u životu igrat ću za svoju domovinu – dodao je nekadašnji drugi igrač svijeta koji je 2013. postao prvi Britanac osvajač Wimbledona nakon Freda Perryja davne 1936. godine.

Murray nikada nije skrivao svoje domoljublje, a koliko mu se ne sviđa 307 godina duga zajednica s Ujedinjenim Kraljevstvom, možda dovoljno svjedoći i njegova izjava s Wimbledona, a uoči SP-a, kada je rekao da će navijati za svakog osim Engleske. Pratile su ga i glasine kako je kupio paragvajski dres te ga nosio na utakmici s Engleskom, no on ih je demantirao.

>>Murdoch: U svakom slučaju, Velika Britanija mijenja se zauvijek

>>Razjedinjeno Kraljevstvo

Podržavate li neovisnost Škotske?

Komentara 6

DO
dobar
13:09 18.09.2014.

Vrijeme je da se to raspadne da napokon Englezi izgube kolonije jedini jos oni drze kolonijalizam, Sretno Skotska u svoju samostalnost taj primjer bi trebale uzeti i druge zemlje koje su pod kolonijalnom v;lascu engleske krune.

KE
kentie
14:03 18.09.2014.

Ovo je jedan od najvećih dana u povijesti Škotske i jedva čekam da čujem rezultate referenduma....naime, povijesni je apsurd da Englezi toliko dugo vladaju Škotskom, a recimo za sve vrijeme rimske vladavine u provinciji Britannia, rimske legije se nisu usuđivale ući na teritorij današnje Škotske...o tempora, o mores...

AN
AnteNevistić
12:54 18.09.2014.

Dobro došla, Škotska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije