Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavljen

I Mirko Barišić na udaru Udruge 'Dinamo - to smo mi'

Dinamova skupština
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
17.04.2019.
u 09:54

Njega su prijavili Sektoru za financijski i proračunski nadzor Ministarstva financija zato što smatraju da GNK Dinamo nije postupio po Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija

Udruga članova GNK Dinamo "Dinamo - to smo mi" prijavili su 'klub i predsjednika kluba Mirka Barišića kao odgovornu osobu nadležnim tijelima'.

Nakon što su prijavom Sportskoj inspekciji uspješno doveli do smjene predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana, sad su pokrenuli postupak i protiv Dinamova predsjednika kluba Mirka Barišića.

>> Pogledajte sve o herojima koji su Dinamu osigurali europsko proljeće nakon 49 godina

Njega su prijavili Sektoru za financijski i proračunski nadzor Ministarstva financija zato što smatraju da GNK Dinamo nije postupio po Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Nije postupio ni po svom statutu.

- S obzirom na to da je vidljivo u dnevnom redu Skupštine Dinama održane 18. prosinca 2018., a koji imamo u posjedu, da o programu rada i financijskom planu nije glasovano, a kamoli raspravljano, prekršen je statut kluba, ali i Zakon o financijskom poslovanju Udruge građana, te smo stoga prijavili klub i predsjednika kluba Mirka Barišića kao odgovornu osobu nadležnim tijelima. Time smo još jednom odlučili zaštiti prava članova koje tijela Dinama stalno krše.

- Vjerojatno će se, kao i u slučaju Igora Kodžomana, u klubu braniti kako je riječ o manjem previdu, ali ovo je nova potvrda kako se klubom upravlja potpuno neodgovorno, što i nije čudo s obzirom na to da su se na to navikli zbog dugogodišnje zaštite raznih političkih struktura. Očekujemo da nadležno tijelo Ministarstva financija potvrdi našu prijavu i kazni odgovornu osobu, kao i da se izrekne zabrana obnašanja funkcija u Dinamu sukladno Zakonu o sportu - kaže Juraj Čošić, predsjednik udruge "Dinamo - to smo mi".

Dinamova skupština
1/10

Komentara 10

AR
Arger
10:20 17.04.2019.

Bas cudno da pet neskolovanih debosa tocno znaju koga, i kamo treba prijaviti...i onda tvrde da nisu produzena ruka istih onih koji su osnovali kvazi udrugu Nas Hajduk preko koje sisu lovu iz kluba.Odbite od dinama jer dinamo nije vas,nego svih postenih navijaca i simbol hrvatstva u lijepoj nasoj.

ZA
zagi101
10:20 17.04.2019.

zadrugari i dalje jašu fućka se njima za dinamo i stadion, samo da je stavit šapu na blagajnu

Avatar Charlie1
Charlie1
10:45 17.04.2019.

Čekam kad će ovi fantomi jednog dana i mene prijaviti, samo da još smislimo gdje i kome. Evo naprimjer financijskoj inspekciji, PNUSKOK-u ili DORH-u, pa da oni istraže otkud meni svake godine po 500 kuna za godišnju kartu? Da, da, odakle mi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije