Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - RIJEKA 2:0 Splićani su ostvarili treću prvenstvenu pobjedu za redom

I Liverpool želi Kalinića

16.11.2008.
u 22:14

I klub sa Anfielda uključio se u utrku za Nikolu Kalinića. Liverpool je na Poljud, na dvoboj Hajduka i Rijeke, poslao Igora Gluščevića, svog čovjeka od povjerenja koji je zadužen za tržište istočne Europe. Imao je Gluščević što vidjeti, svojim poslodavcima sigurno će poslati pozitivne signale o Kaliniću.

Kalinićeve minijature
Bile su dovoljne dvije minute da Kalinić pokaže svu raskoš talenta. U 41. minuti jednu visoko ubačenu loptu zahvatio je škaricama, bio je to potez od kojeg je gledateljima zastao dah, a onda se prolomio aplauz. Nisu to bile obične škarice, Kalinić ih je “odradio” u maniri legendarnog Van Bastena. Šteta što nije zabio pogodak, lopta je prošla nekoliko centimetara od vratnice. A u finišu prvog dijela odigrao je Kalinić briljantnu dubinsku loptu za Bartolovića... No, nije samo Liverpool pratio Hajdukov dragulj od 10 milijuna eura. Ili kako je netko od poljudskih dužnosnika dobacio.

- Kalinić je naša borba protiv svjetske krize.

Točno tako, zimska prodaja Kalinića bijelima nosi miran život barem dvije sezone.

- Sve je pod kontrolom - reče nam na poluvremenu predsjednik Mate Peroš. Pitanje je bilo neodređeno, odgovor također. Ali, Peroš je bio nasmijan. Kako i ne bi, osim Liverpoola u Poljudu su bili i predstavnici Ajaxa, koji su također pratili Kalinićev učinak. Najavljen je bio i talijanski Palermo, ali u posljednji trenutak njegovi predstavnici javili su se iz Beča i otkazali dolazak u Poljud. Hajduku na ruku idu brojni interesenti za Kalinića. I dalje je u priči oko njegove zimske prodaje Valencia broj jedan. Čeka se da Španjolci na ponudu od 7,5 milijuna eura dodaju još koji milijun i skoro dogovoreni posao tada će biti aktiviran.

Bayer Leverkusen došao je pogledati Srđana Andrića, kapetana koji u sredini zatvarao sve rupe. Žele Nijemci Andrića već na zimu, vjerojatno će i koju dobru za svog prijatelja kazati i dugogodišnji Bayerov igrač Boris Živković. Turski Genceberligi pratio je Gorana Rubila, poljudsku utakmicu gledali su još predstavnici Lillea, Reimsa, Anderlechta... Nije Peroš bio samo zadovoljan zbog brojnih emisara u svojoj loži. Na travnjaku je Hajduk izgledao odlično, Ante Miše ponovno je odjenuo pobjedničko odijelo. Rijeka jednostavno nije bila ravnopravan takmac Splićanima, pala je Rubčićeva momčad već nakon dvadeset i pet minuta igre.

Bodrušić, silom prilika desni bočni (Rijeka je deficitarna na toj poziciji) u 8. minuti zabio je autogol, a u 24. minuti odlični ubačaj Bartolovića iskoristio je Ibričić. Riječani su potpuno razočarali, Anas Sharbini je nekoliko puta dotaknuo loptu i to je bilo sve od njega. A kad on ne igra, onda nema ni Rijeke.

Maksimalan učinak
Miše je na klupi u prvenstvu ostvario maksimalan učinak, osvojio devet bodova, ostvario tri pobjede po 2:0. A kada se dodaju dvije kup utakmice valja izdvojiti podatak da Hajduk pod Mišinom palicom nije primio pogodak 450 minute.

Posljednji put Subašić je savladan u svom Zadru, prije točno 482 minute, kada je Goran Vučević zbog pogotka Ljubičića podnio neopozivu ostavku na mjesto Hajdukova trenera.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije