Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRŠIO Fair-play

I Fifa kaznila Ognjena Vukojevića zbog 'slava Ukrajini'

Ognjen Vukojević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
09.07.2018.
u 21:57

Fifa mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzimajući u obzir njegovu osobnu javnu ispriku te mjere koje je poduzeo Hrvatski nogometni savez

Disciplinska komisija Svjetske nogometne federacije (Fifa) kaznila je Ognjena Vukojevića novčanim iznosom u visini 15.000 švicarskih franaka.

Dosadašnji suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Ognjen Vukojević, novčano je kažnjen zbog kršenja čl. 57 Disciplinskog kodeksa Fife te čl. 4/2 i čl. 5/4a Propozicija natjecanja Svjetskog prvenstva.

Vukojević se, stoji u obrazloženju, "poslije četvrtfinalne utakmice Rusije i Hrvatske ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa".

>> Pogledajte kako se slavilo diljem Hrvatske

Fifa mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzimajući u obzir njegovu osobnu javnu ispriku te mjere koje je poduzeo Hrvatski nogometni savez, uključujući službenu ispriku te udaljavanje Ognjena Vukojevića iz hrvatske delegacije na Svjetskom prvenstvu. Istovremeno, Fifa mu je izrekla upozorenje te najavila strože sankcije ukoliko se ovakav incident ponovi.

Vukojević je u svojoj isprici naglasio kako njegove poruke na društvenim mrežama nisu imale politički značaj, već su bile usmjerene Ukrajincima u znak zahvale na podršci:

- U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dinamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati. Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način.

Podsjećamo, Domagoj Vida je nakon pobjede Hrvatske protiv Rusije s Ognjenom Vukojevićem snimio je video u kojem viče: Slava Ukrajini. Kako je to uzvik koji koriste ukrajinski vojnici te nacionalisti, Fifa je pokrenula istragu.

Ognjen Vukojević Ognjen Vukojević
1/10

Komentara 72

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:32 09.07.2018.

Tako i tako ne igra polufinale, kokezijanci i domaći seoski izdajnici jovanovićevci slab vam je učinak, a mislili ste.

PP
pp
23:02 09.07.2018.

Bezveze mi je što rade od muhe slona. Ljudi igraju u Ukrajini i pozdravljaju svoje navijače u toj zemlji. Neš ti. Slava Ukrajini. Slava Rusiji. Slava Hrvatskoj. Jedino Engleskoj ne, oni će dobit što zaslužuju :)))

PP
pp
22:57 09.07.2018.

Bedastoće FIFA ministranata. Neš ti. Ovaj nosi majicu poginulog prijatelja, ovaj igra i radi u Ukrajini pa pozdravlja Ukrajince sa "Živjela Hrvatska". Kazna! Skandal!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije