Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP PLIVANJE

I drugog dana bez Hrvata u polufinalu

Plivanje
Sanjin Strukic/PIXSELL
18.05.2021.
u 14:22

Prvi je u bazen uskočio Nikola Miljenić u disciplini 100 m slobodno, u kojoj je s rezultatom 49.69 sekundi osvojio 45. mjesto u konkurenciji 98 plivača koji su nastupili u kvalifikacijama.

Drugog dana natjecanja na Europskom plivačkom prvenstvu u Budimpešti nitko od troje hrvatskih predstavnika nije se uspio izboriti za plasman u polufinalne utrke.

Prvi je u bazen uskočio Nikola Miljenić u disciplini 100 m slobodno, u kojoj je s rezultatom 49.69 sekundi osvojio 45. mjesto u konkurenciji 98 plivača koji su nastupili u kvalifikacijama.

Za plasman u polufinale trebalo je plivati brže od 49.02, a najbolje vrijeme (47.53) ostvario je 20-godišnji Rus Kliment Kolesnikov, koji je u ponedjeljak srušio svoj svjetski rekord na 50 m leđno u polufinalnoj utrci, a u poslijepodnevnom programu će se u toj disciplini boriti za svoje drugo zlato u Budimpešti, nakon što je prvo osvojio u štafeti 4 x 100 slobodno.

Bez plasmana u polufinale ostale su i dvije hrvatske reprezentativke na 100 m prsno. Ema Rajić je s rezultatom od 1:09.01 minute podijelila 31. mjesto u kvalifikacijama, a Ana Blažević je bila 49. s vremenom 1:10.57. Za plasman u polufinale trebalo je plivati brže od 1:08.09, a nastupilo je 59 plivačica među kojima je najbolji rezultat imala Talijanka Arianna Castiglioni (1:05.98).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije