Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kup Francuska, Hyeres,

Hyeres rekordan je i za Hrvate

Jedrenje
HJS
23.04.2011.
u 13:01

Svjetska karavana olimpijskog jedrenja stigla je do četvrte od sedam postaja Svjetskog kupa.

Francuski Hyeres (čita se Jer) domaćin je najboljim svjetskim jedriličarima po 43. put. Predolimpijska je godina stoga ne čudi da je i Hyeres zabilježio rekordan broj sudionika – 1100 jedriličara i jedriličarki iz 60 zemalja svijeta nadmetat će se u deset olimpijskih i tri paraolimpijske discipline. Veličanstven prizor i atmosfera velikog jedriličarskog spektakla, mješavina jezika, boja i nacija koja se s ničim ne može usporediti.

Ovogodišnji Hyeres rekordan je i za hrvatsko jedrenje, oko 30 hrvatskih jedriličara i jedriličarki nastupa u devet od deset olimpijskih klasa, jedino u ženskoj konkurenciji daske RS:X nemamo predstavnicu. Sve najbolje što hrvatsko jedrenje ima je u Hyeresu, svi oni koji su lanjske dvije godine osvajali svjetske i europske medalje, kao i svi oni koji su samo korak iza njih, koji jedre između 15. i 20. mjesta na svijetu i ozbiljni su kandidati za plasman na OI 2012.

Hrvatski jedriličari su stizali u Hyeres prošlih dana, zaključno s današnjim danom. Oko 15 sati vožnje cestom je iza njih, poteškoća nije bilo. Danas su počele službene prijave i premjeravanja.

- Kao i na početku svake regate jedra moraju proći pregled i pečatiranje. Suci mogu u svako doba regate, pa i na moru, obaviti pregled kako bi ustanovili jedrite li zaista s opremom koju ste prijavili i koja mora biti unutar zadanih mjera – objašnjava dobro raspoloženi laseraš Luka Radelić.
 
Mnogi su planirali današnji dan iskoristiti za trening, međutim malobrojni su izašli na more. Vjetar snage oko 30 čvorova s velikim valom većinu flote je zarobio na kopnu. Među malobrojnima koji su odlučili testirati svoje granice bio je i Milan Vujasinović, kormilar klase Laser.

- Zadovoljan sam bio s brzinom danas na moru i volio bi da ostanu ovakvi uvjeti i kad regata krene, međutim prema prognozi jako bi trebalo puhati samo prvog dana, a onda bi trebalo biti slabije. – rekao nam je Vujasinović.

Subota bi također trebalo vrlo jako puhati i malo tko će dan prije regate, ako uvjeti zaista i budu takvi, htjeti riskirati lom opreme ili ozljedu, stoga je za očekivati da ni sutra neće biti puno brodova na moru.

Prvi start zakazan je u nedjelju 24.04. u 11 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije