Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Kostelić

Hvala, profesore! U svakom pogledu bili ste – velikan sporta

Ivica Kostelić
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
14.01.2017.
u 11:34

U rujnu 2011. godine na Zermattu gledao sam Ivicu kako se kupa u ledenom potoku, kako se diže u četiri jutro i zafrkava me kako sam se to odjenuo za ledenjak, nakon toga u noćnim satima sjedio u apartmanu, a pokraj njega otac s velikim albumima, svojim dnevničkim zapisima

Gledao sam Dražena Petrovića, Krešimira Ćosića i Janicu Kostelić, Matu Parlova samo na televiziji, pratio vatrene, ma brojne olimpijske odličnike, velike pobjede, ali Ivica Kostelić, naš profesor, prirastao mi je srcu kao rijetko koji sportaš.

U rujnu 2011. godine na Zermattu gledao sam Ivicu kako se kupa u ledenom potoku, kako se diže u četiri jutro i zafrkava me kako sam se to odjenuo za ledenjak, nakon toga u noćnim satima sjedio u apartmanu, a pokraj njega otac s velikim albumima, svojim dnevničkim zapisima.

Došao sam na taj ledenjak naoružan životnim, ne skijaškim pitanjima. Tražio sam zapravo odgovor od oca – kako je stvorio šampione nad šampionima. Iako čarobnu formulu nisam doznao, ipak se na kraju sve svodi na samo jedno – rad!

Spartanski život Ivica Kostelić nije želio napustiti ni u 38. godini života. Svako jutro u četiri sata, kao i prethodnih 30 godina svog života, dječački zaneseno obuo je pancerice, stao na skije i želio pobijediti. Jedan od najemotivnijih sportskih trenutaka koje sam vidio je bila slika iz švicarske bolnice. Teška operacija koljena, opravak i jedna jedina želja.

– Ja želim biti olimpijski pobjednik.

Ne postoji sportaš kojem sam to više poželio, kojem sam čvršće držao palčeve. Četiri srebra, nikada neću napisati da su kao zlato, ali meni je kompletan opus, stav prema sportu, ponašanje prema suparniku nešto najuzvišenije što jedan sportaš može imati u svom životu. Nitko nikada to nije imao kao Ivica Kostelić.

Hvala, profesore! U svakom pogledu bili ste velikan sporta. 

Komentara 8

Avatar mali322
mali322
02:05 15.01.2017.

Legendo!

TA
taxiico
14:59 14.01.2017.

slazem se. Ivica je najveći

Avatar Germanicus I
Germanicus I
12:47 15.01.2017.

Bogek dragi kad ćemo mi Slovenci imati skijaše kao što su Janica i Ivica!Objektivno nikad!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije