Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVOREN CENTAR

Hrvatski teniski savez ipak duguje za zakupninu

Ivo Karlović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/10
04.08.2016.
u 16:10

– Postoji dugovanje proizašlo zbog neplaćanja zakupnine i režijskih troškova. Zbog toga je pokrenuta redovna pravna procedura iseljenja iz prostora za koji ne postoji potpisan ugovor o zakupu i HTS nema pravne osnove biti u tom prostoru. Jer, sam je raskinuo ugovor o zakupu – objašnjava Ljerka Trišić Pavić iz Odjela za odnose s javnošću ZV-a

Trebalo im je nekoliko dana (ipak je sezona godišnjih odmora), ali iz Zagrebačkog velesajma konačno su se javili sa svojim viđenjem problema zatvorenog Nacionalnog teniskog centra.

Očekivali smo da tvrdnja iz priopćenja Hrvatskog teniskog saveza kako su “sve financijske obveze prema Zagrebačkom velesajmu izvršene” ne stoji baš na čvrstim nogama. To jest, istina je da HTS sve plaća, ali prema najamnini koju je sam odredio nakon što je raskinut ugovor koji HTS-u, zbog prevelike cijene, nije odgovarao.

HTS sam raskinuo ugovor

– Vezano za ugovor s HTS-om te Zagrebačkim holdingom i podružnicom Zagrebački velesajam, postoji dugovanje proizašlo zbog neplaćanja zakupnine i režijskih troškova. Zbog toga je pokrenuta redovna pravna procedura iseljenja iz prostora za koji ne postoji potpisan ugovor o zakupu i HTS nema pravne osnove biti u tom prostoru. Jer, sam je raskinuo ugovor o zakupu – objašnjava Ljerka Trišić Pavić iz Odjela za odnose s javnošću ZV-a.

No je li se taj problem mogao razriješiti na drugačiji način? Nacionalni centar na Velesajmu već je više od dva tjedna zatvoren (ispred njega je zaštitar), djeca nemaju gdje trenirati...

– Zagrebački holding dao je HTS-u dovoljno vremena da se iseli, a Zagrebački holding kao dobar gospodarstvenik dužan je voditi brigu o svojoj imovini i poduzimati sve pravne radnje za njezinu zaštitu, a u ovom slučaju su iseljenje i uskrata svih usluga bili jedina mogućnost – brani gospođa Trišić Pavić odluku uprave Zagrebačkog velesajma.

Javio nam se i Kaštelanin Ivan Savin, otac 16-godišnjeg tenisača Roka, koji tvrdi da se tri puta (od prosinca prošle godine) natjecao za taj prostor na ZV-u želeći da on ostane tenisačima, tri je puta imao najbolju ponudu i sva tri puta su ti natječaji bili poništeni. Za čiji interes, pita se Savin.

Uskače Ivica Lovrić?

I što sada? Interes je hrvatskog tenisa da zadrži terene na kojima su nekada trenirali Čilić, Dodig, Karlović, Ana Konjuh... No HTS očito ne može pratiti komercijalnu cijenu najma tog prostora. S druge strane zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao je pomoć.

Ne bi nas iznenadilo da se problem riješi nekoliko dana pred izbore. Recimo, na način da Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, koji vodi vjerni Bandićev suradnik Ivica Lovrić, iskaže interes za zakup navedenog paviljona...

Komentara 5

CM
cervar.marko007
12:45 05.08.2016.

Siguran sam da ce Bandic i Lovric naci najbolje rijesenje za ovaj problem. Lovric je vrhunsi operativac i veliki prijatelj Hrvatskog sporta opcenito. Jos nisam cuo da Bandic nekome nije pomogao. pomagao je mnogima, ja dolazim iz jednog malog mjesta na moru, cak je i tom mjestu nesebicno pomagao u vise navrata. Ako itko hoce pomoci i moze onda je to Bandic, pa ponekad i po cijenu svoje slobode. Ne sjecam se da je Milanovic, Josipovic, Pusicka i ostali politicari ikad nekome pomogli, oni su zauzeti uzivanjem u drzavnim vilam i ne izlaze iz ureda, osim u restorane. Razlika je ogromna i svima vidljiva. Nije bezveze dobio 5 mandata u Zagrebu, nadam se da ce na ovim izborima dobro proci i pokrenuti Hrvatsku zajedno sa nasom predsjednicom Kolindom.

MD
marko.debojic
12:29 05.08.2016.

Bandic je covjek dobra srca i uvijek spreman pomoci! Podrska Bandicu u ostvarivanju ciljeva i vizije. Samo naprijed!

GO
GoranBlazevic
13:00 05.08.2016.

Zasto toliki hejt za Bandica? Pa on je ko vlastiti Zagrebacki djed Bozicnjak! Koliko je napravio za Zagreb i koilko ce jos dati za Zagreb, a to zeli i bude prosirio na ostatak Hrvatske! Ima podrsku Zagreba vec 16 godina! Skinite naocnjake i pogledajte veliku sliku! Bandicu samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije