Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB OI

Hrvatskoj teška skupina, igramo protiv Srbije, Crne Gore i Španjolske

Ivica Tucak
PIXSELL
21.02.2021.
u 21:14

U dosadašnjih šest nastupa na olimpijskim igrama hrvatski vatrepolisti osvojili su jedno zlato (2012) i dva srebra (2016, 1996).

Nakon što su završene kvalifikacije za Olimpijske igre, u Rotterdamu je obavljen ždrijeb skupina vaterpolskog turnira u Tokiju, a hrvatska reprezentacija igrat će u skupini B zajedno sa Srbijom, Španjolskom, Crnom Gorom, Kazahstanom i Australijom.

Hrvatska će u skupini igrati protiv branitelja olimpijskog zlata i pobjednika Svjetske lige 2019. Srbije, protiv svjetskog doprvaka Španjolske, protiv vrlo jake Crne Gore koja je brončana s posljednjeg Europskog prvenstva u Budimpešti, potom Australije koju vodi naš Elvis Fatović, te jedine slabije ekipe, reprezentacije Kazahstana.

U skupini A igrat će Mađarska, Grčka, Italija, SAD, Japan i Južna Afrika.

Hrvatska reprezentacija izborila je nastup na Oilimpijskim igrama koje bi se od 24. srpnja do 8. kolovoza trebale održati u Tokiju, nakon što je osvojila treće mjesto na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu. U borbi za olimpijsku vizu "Barakude" su nakon velike drame svladale Rusiju sa 25-24 (4-3, 2-4, 3-1, 2-3; 14-13) boljim izvođenjem peteraca.

U dosadašnjih šest nastupa na olimpijskim igrama hrvatski vatrepolisti osvojili su jedno zlato (2012) i dva srebra (2016, 1996).

SKUPINE NA OI

SKUPINA A – Južna Afrika, SAD, Mađarska, Grčka, Italija, Japan
SKUPINA B – Australija, HRVATSKA, Srbija, Španjolska, Kazahstan, Crna Gora

Komentara 3

BL
bluescreen
23:30 21.02.2021.

A što bi bila lagana skupina?

DU
Deleted user
07:17 22.02.2021.

super, jedino u teškim utakmicama idemo naprijed, mislim da možemo, bolje igrati teške nego lake utakmice, svi igraju vaterpolo imajmo na umu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije