Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETIKA

Hrvatskoj prijeti ispadanje u treću ligu! Bez objašnjenja otkazali Perković, Žunić...

Sandra Perković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.06.2017.
u 13:00

Ne tako davno Hrvatska je uvijek nastupala u najjačem sastavu, pa čak i s Blankom Vlašić.

Mladen Katalinić, izbornik hrvatske atletske reprezentacije, bio je veliki optimist kada je odredio atletičare i atletičarke za predstojeći ekipni Kup Europe. Na njegovu popisu u tom trenutku našli su se naši najbolji atletičari – Stipe Žunić, Filip Mihaljević, Sandra Perković, Ana Šimić, Ana Kolak, Ivan Horvat. A onda su počela otkazivanja pa tako u Tel Avivu 24. i 25. lipnja neće biti Sandre Perković, Stipe Žunića, Filipa Mihaljevića i Ane Šimić. Od hrvatskih zvijezda ostali su usamljeni Ivan Horvat u skoku s motkom te olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak.

Ne tako davno Hrvatska je uvijek nastupala u najjačem sastavu, pa čak i s Blankom Vlašić.

Moguć pad u treću ligu

I dok je Hrvatska u vrhu Europe po broju osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Riju, ekipno smo smješteni u drugu ligu, zajedno s reprezentacijama Austrije, Cipra, Mađarske, Islanda, Izraela, Letonije, Litve, Moldavije, Slovenije, Srbije i Slovačke.

Bez naših najjačih aduta plasman u prvu ligu, gdje nam je po kvaliteti i mjesto, sigurno nećemo ostvariti. Jer bez Sandre, Stipe, Filipa i Ane ostat ćemo bez velikog broja bodova. Neće čak biti iznenađenje ni ako ispadnemo u treću ligu i dogodine se nadmećemo s Andorom, Armenijom, Bosnom i Hercegovinom, Gruzijom, Luksemburgom, Makedonijom, Lihtenštajnom i Crnom Gorom.

– Kao izbornik na popis sam prvo stavio sve najbolje. No dan za danom dobivao sam otkaze, ali bez pravog objašnjenja. Poslao sam upit klubovima čiji su članovi otkazali nastup da se službeno očituju zašto ne mogu nastupati za reprezentaciju u Tel Avivu. Prihvatit ću svako dobro objašnjenje. Ne bih volio da je netko otkazao zbog ozljede, a onda isti vikend nastupa na nekom drugom natjecanju. Ta liječnička potvrda onda ne znači baš ništa – rekao je Mladen Katalinić.

Važnije medalje s EP-a i SP-a

Činjenica je da naši vrhunski atletičari i atletičarke u posljednjih desetak godina ne odlaze redovno na Kup Europe. Nekima se ne uklapa u raspored natjecanja i misle da je važnije osvojiti medalju za Hrvatsku na EP-u ili SP-u nego da skupljaju bodove u drugoj ligi i da pritom još riskiraju ozljedu.

Uostalom, naših najboljih atletičara godinama nema ni na državnim prvenstvima, a rado bi ih tamo vidjeli organizatori u Varaždinu, Rijeci, Splitu, Osijeku... 

Komentara 13

GV
golub Vaso
16:12 21.06.2017.

nema para za nastup, toliko o domoljublju

PS
psyhotic
19:33 21.06.2017.

Da ih idioti poslije teroriziraju na ulicama (i trajektima).

Avatar southman
southman
14:23 21.06.2017.

E da su Europska i Svjetska prvenstva jedini razlog. Razlozi su ponajprije ubiranje love na raznim mitinzima po svijetu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije