Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završnica SP-a

Hrvatskim sucima smiješi se finale, Francuska i Švedska idu po 12. medalju

2021 IHF Handball World Championship - Quarter Final - France v Hungary
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
29.01.2021.
u 13:10

Kako naših rukometaša nema u završnici, Gubici i Miloševiću smiješi se da sude finalnu utakmicu. Ove godine već su sudili finale Lige prvaka.

U završnici Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu očekivano su se našle četiri europske reprezentacije – Španjolska, Francuska, Danska i Švedska. Francuska će pokušati doći do sedmog naslova, a zadnji put bila je prvak 2017. godine. Na prošlom SP-u bila je treća. Švedska će juriti peti naslov, a posljednji je osvojila davne 1999. godine, i to upravo u Egiptu. Posljednju medalju osvojila je 2001., kada je u Francuskoj bila druga. Do ovog SP-a Francuska i Švedska imaju jednak broj osvojenih medalja – 11.

Španjolska je u velikom naletu. Dvostruki su uzastopni prvaci Europe, a na svjetskim prvenstvima dosad su dvaput bili prvi, 2005. i 2013., te jednom treći 2011. godine. Danska brani svjetski naslov iz Njemačke 2019. godine. To im je jedini svjetski naslov, a imaju još tri srebra i jednu broncu. Uz Švedsku i Hrvatsku imaju najviše poraza u finalu – tri.

Hrvatska na Svjetskom prvenstvu još ima svoje predstavnike – suce Matiju Gubicu i Borisa Miloševića. Do sada su sudili u najtežim utakmicama na SP-u, pa i onu u četvrtfinalu Egipat – Danska. Kako naših rukometaša nema u završnici, Gubici i Miloševiću smiješi se da sude finalnu utakmicu. Ove godine već su sudili finale Lige prvaka. 

2021 IHF Handball World Championship - Quarter Final - Sweden v Qatar Handball - 2021 IHF Handball World Championship - Quarter Final - Sweden v Qatar - Cairo Stadium Hall 1, Cairo, Egypt - January 27, 2021 Sweden's Valter Chrintz reacts Pool via REUTERS/Mohamed Abd El Ghany MOHAMED ABD EL GHANY
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Polufinale

Francuska – Švedska - 17.30 sati

Španjolska – Danska - 20.30 sati

Za 3. mjesto - nedjelja, 14.30 sati

Finale - nedjelja, 17.30 sati

Sve utakmice igraju se u dvorani Kairo stadion, kapaciteta 17.000 gledatelja. Nažalost, tribine će biti prazne, a u istoj dvorani igrala se i završnica SP-a 1999. godine.

Video - Hrvoje Horvat novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije