Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva plodna godina

Hrvatski tekvondaši tvornica su medalja, u 2019. osvojili su ih čak 26

Tekvondo
Foto: Privatni album
1/2
06.10.2019.
u 22:15

Nakon osam odličja sa kadetskog Prvenstva Europe, sa juniorskog prvenstva kontinenta stiže čak devet medalja

Hrvatski tekvondaši prava su tvornica medalja, a u ovoj iznimno plodnoj godini osvojili su ih čak 26. Nakon četiri odličja na Svjetskom seniorskom prvenstvu, pet odličja na Europskom prvenstvo do 21 godine te osam medalja na Europskom kadetskom prvenstvu, sa čak devet odličja sa Prvenstva Europe vraćaju se i najbolji hrvatski juniori i juniorke.

U španjolskom gradu Marina d'Or hrvatski reprezentanti osvoji su jedno zlato, tri srebra i pet bronci. Prvakinjom Europe postala je članica Dubrave Nika Petanjek (68 kg) koja je dominirala i u polufinalu (Ruskinja Stepanova, 14:5) i u finalu (Britanka Gannaway, 25:11). 

Do finala su dospjele i Darija Zeljko iz zagrebačkog Osvita (preko 68 kg), Kevin Češljar iz bjelovarskog Foxa (55 kg) i Bruna Duvančić iz splitskog Marjana (42 kg). I svi troje nadjačani su od ruskih tekvondaša. Zeljko je pokleknula tek pred Kristinom Adeabaio (12:25), Češljar je morao priznati primat Dimitriju Šišku (19:29), a Duvančić je zaustavljena od Aline Fayzuline (2:8).

Brončane medalje osvojili  Ivona Strašćek (Osvit, 42 kg), Lea Špehar (Pantera, 52 kg), Helena Kičema (Novi Zagreb, 55 kg), Iris Dinković (Medvedgrad, 59 kg) i Matija Črep (Zagreb, 63 kg). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije