Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put na OI

Hrvatski tekvondaši preko Grand slam turnira traže kartu za Tokio

Bruna Vuletić i Marija Štetić
Foto: Dražen Brajdić
1/3
24.10.2018.
u 11:56

Grand Slam je natjecanje velikog novčanog fonda, a osim toga jedan je od načina kvalificiranja na OI 2020 u Tokiju

Sedmoro hrvatskih tekvondaša iz klubova TK Dubrava i TK Osvit idući će tjedan sudjelovati u kineskom gradu Wuxiju na kvalifikacijama za Grand Slam koji se u istom gradu održava od 9. do 16. prosinca.

Grand Slam je natjecanje velikog novčanog fonda, a osim toga jedan je od načina kvalificiranja na OI 2020 u Tokiju. Naime, plasman na OI osigurava pet najboljih s olimpijske rang liste, dok šesti plasman može osigurati zahvaljujući dobrom rezultatu s Grand slam turnira. 

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Hrvatske boje u kvalifikacijama će braniti Marija Štetić, Kristina Beroš i Doris Pole iz TK Dubrava, dok su Deni Andrun Razić, Luka Horvat, Ivan Šapina i Vedran Golec članovi TK Osvita.

Očekivanja su velika jer su Marija Štetić (do 57 kg) na Europskom prvenstvu, koje je u svibnju održano u ruskom Kazanju osvojila broncu, kao i Kristina Beroš, ali u kategoriji do 62 kg. Doris Pole, koja se bori u kategoriji do 67 kg, na EP-u u Kazanju je bila peta, a ovaj je vikend nastupila na Grand prix turniru u Manchesteru gdje je poražena u četvrtfinalu. 

Medalju je na EP u Kazanju osvojio i Deni Andrun Razić koji je bio brončani u kategoriji do 63 kg., Luka Horvat (do 80 kg),Ivan Šapina (do 87 kg) i Vedran Golec (do 80 kg), koji je na EP 2014. bio srebrni, također se  nadaju dobrom rezultatu i bodovima koji bi im mogli osigurati put u Tokio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije