Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domet za pamćenje!

Hrvatski tekvondaši drugi u Europi

Tekvondo
Foto: vl
1/3
13.05.2018.
u 22:50

U ženskom poretku Hrvatska je na Prvenstvu Europe četvrta, baš kao i u ukupnom poretku sa osvojenih osam medalja

Nakon što je Iva Radoš (73 kg) osvojila, rekordnu, osmu medalju za Hrvatsku, završnog dana Prvenstva Europe u tekvondou za hrvatsku reprezentaciju stiglo je i novo zadovoljstvo.

Tijekom prebrojavanja medalja ustanovljeno je da je hrvatska muška reprezentacija sa svoja dva zlata (Toni Kanaet, Lovre Brečić) i dvije bronce (Piero Marić, Deni Andrun Razić) druga najbolja vrsta, odmah iza Rusije (10), a ispred Španjolske (3). To srebro preuzeo je glavni trener reprezentacije Toni Tomas, a nije puno nedostajalo da se naš šef struke još jednom nađe na postolju.

Naime, u ukupnom poretku, kada se računaju muške i ženske medalje, Hrvatska je na čevrtom mjestu, s jednakim brojem medalja (8) kao i Velika Britanija, ali s manjim brojem srebrnih medalja (0-2) koje su bile kriterij s obzirom da su obje reprezentacije osvojile jednak broj zlata (3). Hrvatska je četvrta i po broju ženskih medalja (zlato Tomić, bronce Štetić, Beroš i Radoš), iza Turske (6), Rusije (5) i Velike Britanije (4 uz dva zlata).

Prije ovog prvenstva, posljednji i jedini put Hrvatska je imala muško pojedinačno zlato još daleke 1994. kada je na Prvenstvu Europe u Zagrebu zlatni bio Dragan Jurilj.

Na prethodna tri europska prvenstva, tekvondaši iz Lijepe Naše redovito su bili trofejni (šest, šest pa pet medalja), pa je ovih osam odličja domet iz najljepših snova hrvatske tekvondaške zajednice.

Inače, najveće razočarenje Prvenstva su Francuzi koji su osvojili samo jednu medalju i to jednu žensku broncu, a s istim skorom Europeo je završila i Srbija, s broncom braniteljice naslova i olimpijske doprvakinje Tijane Bogdanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije