Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stroga Uefa

Hrvatski suparnici u kvalifikacijama za Euro kažnjeni zbog rasizma

Hrvatska - Mađarska
Foto: PIXSELL
1/5
23.09.2019.
u 16:34

Mađarski nogometni savez je kažnjen zbog rasističkog ponašanja navijača, pirotehnike, bacanja predmeta na teren, te nesportskog ponašanja momčadi, dok su Slovaci kažnjeni zbog rasističkog ponašanja svojih navijača

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je hrvatske suparnike u kvalifikacijama za Euro 2020. Mađare i Slovake zbog izgreda u njihovoj međusobnoj utakmici igranoj u Budimpešti 9. rujna u kojoj su slavili gosti s 2-1.

Obje reprezentacije kažnjene su igranjem iduće utakmice u kvalifikacijama pred praznim tribinama, Mađari su dobili i kaznu od 67.125 eura, dok su Slovaci kažnjeni sa 20.000 eura.

Hrvatska - Mađarska
1/6

Mađarski nogometni savez je kažnjen zbog rasističkog ponašanja navijača, pirotehnike, bacanja predmeta na teren, te nesportskog ponašanja momčadi, dok su Slovaci kažnjeni zbog rasističkog ponašanja svojih navijača.

Mađari će tako iduću domaću utakmicu, 13. listopada protiv Azerbajdžana, igrati pred praznim tribinama Groupama Arene. Tri dana ranije mađarska vrsta će gostovati na Poljudu.

Slovaci će kaznu odraditi protiv Walesa, 10. listopada u Trnavi.

Hrvatska se nakon pet kola nalazi na vrhu ljestvice skupine E s 10 bodova, s bodom ispred Slovačke i Mađarske te četiri ispred Walesa koji ima i utakmicu manje.

Uefa je kaznila i rumunjsku reprezentaciju i to s dvije utakmice pred praznim tribinama, pri čemu je druga utakmica uvjetna zbog incidenata u utakmici protiv Španjolske u Bukureštu. Kažnjeni su i sa 83.000 eura.

Rumunji su kažnjeni zbog rasističkog ponašanja navijača, ulaska navijača na teren, pirotehnike i bacanja predmeta na teren.

Španjolska je pobijedila u toj utakmici s 2-1 i vodi na ljestvici s maksimalnih 18 bodova. Druga je Švedska s 11 bodova, a Rumunji na trećem mjestu imaju 10 bodova.

>>> Pogledajte što je Davor Šuker rekao o gostovanju reprezentacije na Poljudu

Komentara 1

Avatar Django
Django
17:12 23.09.2019.

Rasistički ispadi na utakmici između Slovačke i Mađarske? Ma daaajte, ovi iz UEFA-e su stvarno prošvikali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije