Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putovi koji vode na OI

Hrvatski rukometaši ovako mogu najlakše otići na Igre u Tokio

15.01.2020.
u 06:45

Ne budemo li europski prvaci ili ako nas u finalu pobijedi Danska koja je izborila Tokio kao svjetski prvak, onda ćemo u travanjske kvalifikacije

Rukometaši Hrvatske uz to što žele ostvariti što bolji plasman na EP-u, polako razmišljaju i o kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Ne budemo li europski prvaci ili ako nas u finalu pobijedi Danska koja je izborila Tokio kao svjetski prvak, onda ćemo u travanjske kvalifikacije.

1/12

Trenutačno se Hrvatska nalazi u skupini u kojoj je domaćin Francuska te još jedna europska reprezentacija prema plasmanu na Euru (dvije reprezentacije od onih koje to nisu uspjele na SP-u izborit će kvalifikacije preko EP-a, a nama dolazi lošije plasirana od te dvije).

Četvrti sudionik skupine je drugoplasirana zemlja na prvenstvu Afrike. Nije ni loša opcija da europski prvaci budu Norvežani ili Nijemci jer bi to značilo da mi preuzimamo jedno domaćinstvo skupine.

Prema plasmanu na SP-u, to domaćinstvo trebala bi preuzeti Švedska (5.), ali IHF je nas odredio kao rezervnog domaćina. Dosad su se na OI plasirali Danska (svjetski prvak), Japan (domaćin), Argentina (panamerički prvak) i Bahrein (azijski prvak).

Čekaju se još prvaci Europe i Afrike, a preostalih šest mjesta popunit će se na tri kvalifikacijska turnira s po četiri reprezentacije.

>> Pogledajte razgovor s Goranom Špremom na Večernji TV-u

Komentara 4

DU
Deleted user
20:09 15.01.2020.

Danske je ispala. Mađarska je pobijedila Island!!

ZA
Zagor77
08:58 15.01.2020.

Da ali Danska je pred ispadanjem

DH
dalibor.hren
07:13 15.01.2020.

A kako mogu u Tokio ja, sa 4.000,00 kn plaće? Jedino se prijaviti u kamikaze!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije