Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODIG NA VEIĆA

Hrvatski polufinale u Ostravi

Ivan Dodig
Davor Puklavec/pixsell
30.04.2010.
u 14:20

Hrvatski tenis sigurno će imati predstavnika u finalu ATP Challenger turnira u češkoj Ostravi, koji se ovog tjedna igra na terenima zemljane podloge.

Jasno je to nakon što su Ivan Dodig i Antonio Veić izborili međusobni polufinale na turniru.

U prvom meču dana Dodig je pobijedio španjolskog tenisača Bautistu-Aguta 5-7, 6-3, 6-4, a sličan razvoj meča je imao i Antonio Veić u svom polufinalu.

I on je izgubio prvi set od Martina Fischera 7-5, potom je u dramatičnoj završnici dobio drugi 6-4, a nakon toga je sve postala rutina za njega. U posljednjoj dionici Austrijanac nije uspio osvojiti niti jedan gem.

Zanimljivo da je u meču Fischer imao dvostruko više break-prilika (18-9), ali je Veić bio uvjerljiv u ukupnom skupljanju poena (102-88). U prvom setu je Fischer imao čak 10 break-lopti, a odluka meča se definitivno dogodila u drugom setu kada je Veić spasio tri break-lopte, a iskoristio jednu jedinu.

No, kod 5-4, kada je Veić servirao za set, Austrijanac je imao 15-40, ali je Veić uspješno izašao iz tih problema i osvojio drugi set.

U trećem je Veić startao s breakom, ali je nakog toga morao spašavati kombinirano pet break-prilika Fischera u dva svoja servis-gema. Sve je Veiću pošlo za rukom u tim trenucima poslije čega je suparnik bio slomljen.

U karijeri su Veić i Dodig igrali četiri puta (ATP Challenger turniri i kvalifikacije Zagreba), a rezultat je izjednačen 2-2.

ATP Challenger Ostrava, četvrtfinale:

Veić - Fischer 5-7, 6-4, 6-0

Dodig (8) - Bautista-Agut 5-7, 6-3, 6-4

polufinale parova:
Bednarek / Kowalczyk (2) - Ančić / Zovko 6-7(0), 6-4, 10-8

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije