Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINIK LIVAKOVIĆ

Hrvatski nogometaš otkrio što ga smeta kod nas: Uvijek tražimo...

Livaković
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
16.05.2019.
u 07:47

Već u džepu ima novi naslov prvaka, a s Dinamom će u finalu Kupa protiv Rijeke tražiti i duplu krunu. No još treba do kraja odraditi i prvenstvo iako je već osvojeno

Dominik Livaković (24) postaje zaštitno lice Dinama, jedini je plavi igrač koji se okitio srebrnom medaljom s našom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a naći će se u svim plavim analima jer je s današnjom momčadi Dinama ostvario 49 godina dug san o prezimljavanju u Europi. Već u džepu ima novi naslov prvaka, a s Dinamom će u finalu Kupa protiv Rijeke tražiti i duplu krunu. No još treba do kraja odraditi i prvenstvo iako je već osvojeno.

Kako vas trener motivira za ovaj ostatak prvenstva?

– Ako sudimo po rezultatu i pristupu koji imamo, onda je očito da to dobro radi. Šalim se malo. Mislim da smo svi mi profesionalci kojima ne treba dodatan motiv. Iako je prvenstvo završeno, trebamo biti pošteni prema klubu, našim navijačima, ali i prema sebi samima i odigrati ostatak sezone najbolje što možemo – kazao nam je Livaković.

Odluka je na izborniku

Je li vam drago što je u finalu Kupa Rijeka ili biste radije nekog slabijeg?

– Mislim da u hrvatskim okvirima nije bitno tko nam je protivnik. Imamo kvalitetu, dobru atmosferu i ambiciju osvojiti dvostruku krunu jer to se od Dinama i očekuje. A ako smo mi pravi, onda rezultat ovisi o nama.

Imate li i dalje isti ritual prije utakmice, popričati s pokojnim djedom, pomoliti se?

– Svako od nas ima svoje neke rituale kojih se drži. Neki to zovu praznovjerjem, neki kažu da ih dodatno motivira. Mene je kroz karijeru uvijek vodila pomisao na obitelj, to me najviše motivira, ali detalje bih zadržao za sebe.

Bjelica vas hvali, kaže da ste spremni za reprezentaciju, očekujete li da ćete biti jedinica s obzirom na to da Kalinić ne brani?

– Trener je rekao da je to odluka izbornika i tu se nema što dodati. Činjenica je da sam u dobroj formi, da se odlično fizički osjećam i da u svakom trenutku mogu biti na visini zadatka koja se od mene očekuje.

>>> Pogledajte kako se mijenjao grb Dinama kroz  povijest

Casillas je pisao na Twitteru o vama, je li vas iznenadio?

– Bio sam jako iznenađen kada su mi prijatelji poslali to na mobitel. Znate, Raul i Casillas dvije su osobe zbog kojih sam se počeo baviti nogometom i, kada te jedan od njih ničim izazvan pohvali, onda je jasno što to znači za mene.

Kakav vam je on bio golman, što biste uzeli od njega?

– Činjenica da je Casillas sa 17 godina priključen prvoj momčadi Real Madrida i da je ubrzo debitirao dovoljno govori o njemu kao vrataru. Nadalje, kada netko upiše više od 500 nastupa na takvoj razini, sugerira da je riječ o kompletnom sportašu.

Mislite li da bi to što vas je spomenuo moglo značiti da vas prati njegov sadašnji klub Porto?

– Ne bih sada ulazio u razloge zašto me Casillas spomenuo jer ih ne znam. Svašta se spominjalo i pisalo, a nitko nije spomenuo da je možda jedini razlog taj što me gledao na nekoj utakmici i što su mu se svidjele moje obrane pa mi je htio dati podršku. Malo mi smeta što uvijek tražimo neku pozadinu priče.

Dosta se govori o tome da biste mogli ovog ljeta napustiti Dinamo, što biste vi željeli?

– Želio bih pobijediti Goricu, potom Inter, pa Rijeku opet u finalu Kupa i na kraju proslaviti naslov pobjedom nad Hajdukom u zadnjem kolu na prepunom Maksimiru. Nakon toga htio bih završiti sezonu pobjedom reprezentacije nad Walesom u Osijeku. Eto, to su moji planovi i isključivo su vezani uz Dinamo i reprezentaciju. O transferima ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme, kada klub procijeni da bi me mogao pustiti i kada ja budem zadovoljan uvjetima, klubom ili ligom.

Koja bi vam liga najviše odgovarala?

– Možemo govoriti o veličini kluba, gradu i zemlji. Naravno da imam lige koje preferiram, ali ne bih u detalje sada.

Foto: Igor Kralj/Luka Stanzl/PIXSELL

Pratim Ter Stegena

Tko bi vam bio nasljednik?

– Dinamova škola puna je talenata. Osim toga, dio prve momčadi su Zagorac i Horkaš koji su izuzetno kvalitetni vratari, ali i karakterne osobe.

Tko su najbolja tri golmana izvan Dinama u HNL-u?

– Dvojicu sam spomenuo u prethodnom odgovoru i na tome ću se zadržati. Respektiram sve svoje kolege jer znam koliko je težak put do prve momčadi.

Imate li golmanske uzore?

– Pokušavam od svakoga uzeti ono najbolje i to implementirati u svoju igru. Činjenica je da imamo nekoliko izuzetnih vratarskih klasa, nijanse ih razlikuju. Možda u zadnje vrijeme Ter Stegena pratim više nego ostale.

Slavite li nakon utakmice kad ostanete čiste mreže, brojite li tu statistiku?

– Naravno da mi je drago kada odradim svoj posao, ali nisam nešto posebno opterećen brojkama – rekao je Livaković koji u 18 od 31 utakmice primio gol.

>>> Pogledajte koliko vrijede naši igrači

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije