Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITISAK RASTE

Hrvatski navijači večeras će pozorno pratiti događaje na stadionu Zvezde u Beogradu

Srbija reprezentacija
Goran Stanzl/PIXSELL
12.11.2020.
u 07:00

Na stadionu Crvene zvezde Srbija i Škotska u četvrtak (20.45 sati) će igrati za mjesto na Euru 2021. godine. Jedna od te dvije reprezentacije priključit će se Hrvatskoj, Engleskoj i Češkoj u skupini D.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ovih je dana govorio da vatreni imaju tri utakmice u sedam dana, no jednu je zaboravio. Onu četvrtu, doduše, neće morati igrati, ali gledat će je sigurno. Naime, na stadionu Crvene zvezde Srbija i Škotska u četvrtak (20.45 sati) će igrati za mjesto na Euru 2021. godine. Jedna od te dvije reprezentacije priključit će se Hrvatskoj, Engleskoj i Češkoj u skupini D.

Škoti bi na ‘domaći’ EP

– Igraju finalisti baraža, Srbija kao samostalna država nikad nije bila na Europskom prvenstvu, Škoti nisu bili sudionici još od 1996. godine. I ako je nama nekakvo opterećenje to što igramo kao domaćini, Škotima je možda opterećenje upravo to da su oni domaćini samog Prvenstva na kojem možda neće sudjelovati. A tko više želi i čiji je motiv veći, pokazat će se na terenu. Koncentracija mora biti na visokom nivou – rekao je u najavi srpski izbornik Ljubiša Tumbaković pa je dodao nešto o samim protivnicima:

– Imamo jednu dimenziju o škotskom nogometu koja nije realna. Oni imaju posebnu tradiciju, žive za nogomet, imaju derbi koji sadrži posebnu dimenziju. Imaju oni kvalitetu i izvanserijske igrače, poput Robertsona, koji je možda i najbolji na svojoj poziciji na svijetu. Teško primaju golove, vrlo su čvrsti i disciplinirani. O detaljima igre... to su usko stručne stvari, naš skauting sve je odradio. Mi želimo da nama bude ugodno protiv jednog takvog protivnika i da napravimo sve da se i nas nešto pita.

Najcjenjeniji igrač u redovima orlova je Sergej Milinković-Savić, a ključni je iskusni Dušan Tadić koji vjeruje u prolaz:

– Kada ste profesionalac, pritisak je uvijek prisutan i s vremenom se naviknete na to, a meni čak i odgovara. Mi smo kao nacija skloni nerealno sagledavati stvari i idemo iz krajnosti u krajnost. Ako nismo euforični, onda smo previše negativni i bez vjere u sebe. Nikoga ne treba podcijeniti. Škotska reprezentacija ima kvalitetu. Većina njihovih igrača nastupa u Engleskoj, igra zahtjevne utakmice i spremni su za napor koji nosi ovakva utakmica. Vjerujem da smo bolji i da ćemo se plasirati na Euro – rekao je Tadić za Sport klub.

Koga biste radije vidjeli u skupini s Vatrenima, Škote ili Srbe?

No pitat će se tu nešto i Škote. Naime, skupina D na Euru će utakmice igrati na Wembleyu i Hampden Parku u Glasgowu. Škoti će se boriti da budu na domaćem prvenstvu.

– Imamo momčad koja je više nego sposobna postići rezultat. Motivacija i nagrada koja slijedi za pobjedu dići će našu izvedbu na novu razinu. Važno je da momci izađu na teren, uhvate ga objema rukama i napuste ga bez žaljenja. Srbi imaju svoj stil, formaciju i način igre što će značiti da ćemo se pripremiti za njihovu najjaču momčad, bez obzira na to što će se događati do utakmice – rekao je pomoćni trener Škotske Steven Reid, čija će momčad igrati na pogonu lijevog beka Liverpoola Andrewa Robertsona, ali i veznjaka Manchester Uniteda Scotta McTominaya.

Vatreni će tako nakon prijateljske utakmice s Turskom pred malim ekranima pratiti Srbiju i Škotsku (20.45 sati), ipak će jedna od njih biti i novi protivnik izabranika Zlatka Dalića.

Pandev vjeruje u prolaz

U play-offu za Europsko prvenstvo još se sastaju Gruzija i Sjeverna Makedonija (18 sati). Goran Pandev (37), kapetan A vrste Sj. Makedonije, ovu utakmicu u Tbilisiju ocijenio je kao najvažniju utakmicu u njegovoj dugogodišnjoj karijeri.

– Dvoboj s Gruzijom najvažniji je u mojoj dvadesetogodišnjoj profesionalnoj karijeri. Nadam se da ćemo se konačno radovati i da će se moj san ostvariti. Optimist sam da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo.

Njihov izbornik Igor Angelovski pobjedom bi reprezentaciju odveo u skupinu C, u kojoj su već Austrija, Nizozemska i Ukrajina.

Za mjesto u skupini F borit će se Mađarska i Island (20.45 sati). Koja god reprezentacija od ove dvije prošla, neće imati nimalo lak posao, a vrlo vjerojatno ostat će posljednja u skupini kada Euro prođe jer igrat će tamo s aktualnim svjetskim prvakom Francuskom, Njemačkom i europskim prvakom Portugalom.

Posljednji par play-offa za Euro čine Sjeverna Irska i Slovačka (20.45 sati). One se pak bore za poziciju u skupini E, gdje će jedna od njih na smotri Starog kontinenta igrati protiv Poljske, Španjolske i Švedske. 

Gruzija – Sj. Makedonija četvrtak, 18 sati

Mađarska – Island 20.45 sati

Sjeverna Irska – Slovačka 20.45 sati

Srbija – Škotska 20.45 sati

Pobjednici dvoboja plasirat će se u skupine na Europsko prvenstvo koje će se održati 2021. godine

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Idler
Idler
11:07 12.11.2020.

Ajmo Škotskaaaa ⚽️

DU
dubrix
09:18 12.11.2020.

Da razriješimo ovu dramu koja već par mjeseci potresa Hrvatsku. Hrvatska će na Euru (ako ga bude) igrati ili protiv Škotske ili protiv Srbije.

CR
crna.rupa
07:39 12.11.2020.

Je, baš ću. Bit će napeto kao špaga u džepu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije