Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir u Barceloni

Hrvatski mališani ispred srpskih vršnjaka vikali 'Za dom spremni', pogledajte što je zatim uslijedilo

NK Poljičanin 1921
Foto: Screenshot
28.06.2019.
u 15:17

Video je na svom profilu na Facebooku objavio Peđa Grbin

"On viče za dom, mi spremni", objašnjava jedan od dječaka svojim suigračima, nakon čega njihov voditelj tri puta euforično uzvikuje "za dom", a oni ostatak kontroverznog poklika. Scena je to iz videa koji se jučer proširio društvenim mrežama, a koji prikazuje male nogometaše kluba Poljičanin 1921 iz Srinjina kod Omiša i to na utakmici protiv Srbije na Katalonskom kupu (Copa Catalunia) održanom u Barceloni. Snimka je postala viralna nakon što ju je na Facebooku podijelio SDP-ovac Peđa Grbin uz komentar da "ovo što je snimljeno nije baš normalno....". Najspornije je što je riječ o uzrastu od 2006. do 2009. godišta, dakle o dječacima od 10 do 13 godina te što ih je na klicanje spornog pozdrava poticala odrasla osoba.

Odmah nakon puštanja snimke u javnost, u medijima se oglasio i predsjednik nogometnog kluba Nikola Mužinić koji je ponašanje ekipe pokušao opravdati i to riječima - da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi. Zaključio je i kako se priča želi ispolitizirati. Također, dodao je da su to djeca hrvatskih branitelja koji su i obnovili nogometni klub te da su i svi voditelji branitelji. Nakon što je, naime, NK Poljičanin otišao u stečaj, u Srinjinama je osnovan novi klub pod imenom NK Poljičanin 1921.

- Djeca su se poslije družila sa srpskom ekipom - rekao je Mužinić koji je prozvao Grbina zbog objave snimke. 

Katalonski kup na kojem je sudjelovalo više od 30 država trajao je od 24. do 28. lipnja, a sporna je snimka navodno nastala u četvrtak, predzadnji dan kupa. Iako je većina javnosti osudila ovakav incident, ima i onih koji su na društvenim mrežama branili nogometni klub.

- Vidjeli ste ovaj video od prije početka utakmice, a niste primijetili video s kraja utakmice gdje su djeca zamijenila nacionalna obilježja i s njima se radovala. I ovo treba osuditi, zar ne? Djeca se samo odgajaju da svoje vole, a tuđe poštivaju - napisala je jedna komentatorica uz sliku djece s razmijenjenim zastavama.

Komentara 260

SU
sunce12345
15:31 28.06.2019.

Trebali su vikati : Za Irsku spremni ! To nije sablazan političkoj vrhušci....Kako se mladi sele mislim da više nitko neće ništa vikati ,nastati će muk....

MI
Milas
15:50 28.06.2019.

To je samo dokaz da pozdrav sam po sebi nije zlocinacki vec afirmativan - za dom/domovinu spremni smo polozit i zivot. Danasnji pozdrav vojnika glasi: Pozdrav domovini - pozdrav, ali pozdrave salju bakice s ljetovanja a ne vojnici. Kakva koristst od pozdravljanja domovi ne / doma?!

DI
didajoza
16:06 28.06.2019.

Peđa Grbin je najveći šovinist koji samo teži stvaranju afera u našoj Lijepoj Domovini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije