Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatski mačevaoci ostvarili uspjeh na turnirima u Barceloni

Hrvatski mačevaoci ostvarili uspjeh na turnirima u Barceloni
Foto: Promo
1/6
29.10.2019.
u 09:15

Petar Fileš je osvojio 2. mjesto na satelitu Barcelona, što je izvrstan uvod za nadolazeći prvi svjetski kup u Bonnu

Nakon uspješno održanog premijernog izdanja turnira „Golden Foil of Zagreb“, seniorskog natjecanja u mačevalačkoj disciplini floret u organizaciji Hrvatskog mačevalačkog saveza i Mačevalačkog kluba Dubrava, hrvatski mačevaoci su imali uspjeh u Barceloni. Zadnji satelit u ovoj sezoni bio je iznimno uspješan za Petra Fileša i Ivana Komšića.

Foto: Arena Hospitality Group

Petar Fileš je osvojio 2. mjesto na satelitu Barcelona, što je izvrstan uvod za nadolazeći prvi svjetski kup u Bonnu. Prvi dan "TROFEU INTERNACIONAL SABADELL" održan je Fie satelit, svjetski kup u muškom floretu, koji je okupio 126 natjecatelja iz 26 zemalja. U preliminarnom dijelu natjecanja, Fileš ima omjer 4 pobjede i 1 poraz. Onda, u direktnim eliminacijama pobjeđuje: Irca 15/3 za ulazak u 32 najbolja, Tajpežanina 15/7 za ulazak u 16, Argentina 15/4 za ulazak u 8, Slovaka 15/5 za ulazak u 4, u polufinalu Kanađanina 11/0 (Kanađanin predao), te u finalu gubi od Španjolca Llavadora, 15/14. Španjolac je bio brončani s prošlogodišnjeg prvenstva svijeta i srebrni s “Golden Foil” satelita iz Zagreba, otprije tjedan dana.

Foto: Arena Hospitality Group

Drugi dan natjecanja senior, Ivan Komšić osvojio je prvo mjesto na U23 turniru u Barceloni, a Europski kup U23 u muškom floretu okupio je 97 seniora natjecatelja iz 19 zemalja. U preliminarnom dijelu natjecanja, Komšić ima 5 pobjeda i 1 poraz. Onda, u direktnim eliminacijama pobjeđuje: Španjolca 15/5 za ulazak u 32 najbolja, Kanađanina 15/11 za ulazak u 16, Talijana 15/12 za ulazak u 8, Portugalca za ulazak u 4, u polufinalu Poljaka 15/6, u finalu Argentinca 15/13.

U pratnji je bio izbornik muškog floreta, Darko Limov, a svima su ovi odlični rezultati veliki poticaj za daljnji trud i rad.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije