Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKADEMSKI GRAĐANIN

Hrvatski košarkaš diplomirao: Sad se osjećam kao svoj čovjek

Marko Arapović
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
03.12.2017.
u 11:50

– Jedino u čemu mi je otac pomagao bilo je pomicanje termina ispita kada bi se oni poklopili s mojim putovanjima i utakmicama, no to je činio i za druge sportaše.

S obzirom na to da trenutačno nisu u punom sportskom pogonu, dvoje poznatih sportaša odlučilo je snažno finiširati u utrci za status akademskih građana. Umirovljena paraolimpijka Sandra Paović i košarkaš Marko Arapović su na Sveučilištu Libertas preuzeli diplome stručnih prvostupnika.

Učio sam posvuda

Marko je oplemenio slobodno vrijeme koje je došlo s teškom ozljedom patelarnog ligamenta.

– Zbog ozljede mogao sam se maksimalno posvetiti zadnjoj godini na faksu. Prve dvije godine nije mi bilo lako i u puno navrata došlo mi je da prekinem svoje obrazovanje, ali sam u tim kriznim trenucima kod kuće uvijek imao poticaje da završim studij pa se sada, s diplomom, osjećam kao svoj čovjek. Cijelo to vrijeme maksimalno sam bio posvećen košarci, ali sve slobodno vrijeme koje nisam provodio s prijateljima ili djevojkom Ivom iskoristio sam za učenje – kazao nam je Arapović objasnivši nam i to kako je, kada i gdje učio u ritmu od tri utakmice tjedno i bezbroj putovanja.

Marko Arapović
1/6

Učio sam posvuda. Za vrijeme terapije, u busu i zrakoplovu, hotelima, gdje god bih stigao. Na našim momčadskim putovanjima nisam se izdvajao iz društva, ali kada bi svatko krenuo raditi nešto svoje, ja sam listao svoje skripte.

I tako je Marko diplomirao sportski menadžment na Sveučilištu Libertas na kojem je njegov otac Franjo, igrač legendarne Cibone, zaposlen kao direktor za sport i izvansportske aktivnosti.

– Jedino u čemu mi je otac pomagao bilo je pomicanje termina ispita kada bi se oni poklopili s mojim putovanjima i utakmicama, no to je činio i za druge sportaše. Osim toga, mog oca cijene na Libertasu i ja mu nisam htio rušiti taj ugled pa sam se maksimalno trudio da mu ni zbog čega ne bude neugodno i uvijek sam se pripremao za najvišu ocjenu.

Cedevita je gospodski klub

Sprema se i za igrački povratak.

– Za koji dan bit će točno osam mjeseci otkako sam se ozlijedio. Kirurg koji me operirao najavio je da ću s momčadi, punom snagom, moći trenirati nakon devet mjeseci. Za svaki slučaj mi to planiramo za sredinu siječnja.

A njegov povratak u Cedeviti očekuju s nestrpljenjem.

– Ja ne znam kako bih vam opisao to što su oni napravili za mene. Još dok sam ležao na kolicima Hitne pomoći i dok nisam znao kako se zovem, gospoda Tedeschi i Veber došli do mene i kazali mi da će oni učiniti sve što, gdje, kada i koliko treba. Ljudi iz Cedevite našli su mi kirurga, osigurali prijevoz, a liječnik, fizioterapeuti i kondicijski trener bili su mi stalno na raspolaganju. Bila je to najbolja moguća briga koju sam mogao dobiti i to je nešto što Cedevitu izdvaja od ostalih.

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
17:14 03.12.2017.

teško je diplomirati na Libertasu

Avatar comandante
comandante
17:24 05.12.2017.

lijep uspjeh, mali je pametan ali... da se malo našalimo, gdje smo to stigli kada jedan Franjo Arapović radi kao direktor na veleučilištu?? kod mene se u ulici u posljednje dvije godine otvorile 3 pekare i 4 veleučilišta

ČI
čikaga
17:53 03.12.2017.

Nigdje nije lako bez truda i volje.Zbog toga je neumjesno davati ovakve komentare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije