Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARAC ZA matešu

'Hrvatski klub olimpijaca podržava nastojanja Vlade i DORH-a'

Zlatko Mateša
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
03.11.2013.
u 22:57

"Očekujemo da istu podršku državnim tijelima daju Vijeće i Skupština HOO-a, jer su čisti računi i preuzimanje odgovornosti pojedinaca za generirane gubitke u HOO-u jedna od prvih pretpostavki za boljitak hrvatskoga sporta", navodi se u priopćenju.

Hrvatski klub olimpijaca podržava aktualna nastojanja Vlade RH i DORH-a u raščišćavanju spornih detalja u poslovanju Hrvatskog olimpijskog odbora, stoji u priopćenju Kluba olimpijaca u kojem su se osvrnuli na "negativne nalaze inspekcijskih tijela na poslovanje HOO-a".

"Očekujemo da istu podršku državnim tijelima daju Vijeće i Skupština HOO-a, jer su čisti računi i preuzimanje odgovornosti pojedinaca za generirane gubitke u HOO-u jedna od prvih pretpostavki za boljitak hrvatskoga sporta", navodi se u priopćenju.

Hrvatski klub olimpijaca napominje da je "reagirao na neodgovornu poslovnu praksu vodstva HOO-a i netransparentni odnos glavnog tajnika Josipa Čopa prema široj sportskoj javnosti, ali i Vijeću i Skupštini HOO-a".

"S obzirom da je Odbor jedini jamac svih obaveza Sportske televizije, jasna je naša zabrinutost za buduće financiranje sportskih programa nacionalnih saveza, posebice jer su sportašima tijekom 2013. zbog ušteda već smanjene stipendije iz programa III. Hrvatski klub olimpijaca još jednom želi skrenuti pažnju na očigledno gubljenje jasne vizije uloge HOO-a u razvoju hrvatskog sporta, te će na predstojećoj Skupštini od Mateše i Čopa zatražiti pojašnjenje navedenih radnji i odgovornost za njih", stoji u priopćenju.

Komentara 3

MJ
mary joe fernandez
07:42 04.11.2013.

Jova,ovo me tako neodoljivo podsjeća na Slobinu antibirokratsku revoluciju i organizirano slanje podrške pismima...ako ima nepravilnosti u HOO-u istražit će se i sankcionirati...ali na ovakav način Sloba je rušio autonomiju pokrajina i njihova legalna rukovodstva..Mateša i Čop mozda da odete u vladine agencije,tamo je strogo namjensko trošenje proračunske love

Avatar Idler 3
Idler 3
16:19 04.11.2013.

Ili niste dobro prenijeli il je ovo još jedan spin vladajućih. Naime ak je netko smanjil financiranje onda su to upravo vladajući koji istovremeno žele svog čovjeka na ovoj funkciji. Klub olimpijaca na ovaj način i ovakvim istupom sveden je na razinu kolodvorskih žicara !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije