Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I ON SE ZARAZIO

Hrvatski kapetan: Korona me jako unazadila, imao sam strašne glavobolje, izgubio osjet mirisa i okusa...

Domagoj Duvnjak
Foto: DPA/PIXSELL
1/6
28.12.2020.
u 07:00

– Da, 14 dana sam bio u izolaciji jer sam imao koronavirus. Izgubio sam osjet mirisa i okusa, prvih nekoliko dana imao sam strašne glavobolje,

Nakon dvije odgode, danas i sutra konačno će se održati završni turnir rukometne Lige prvaka. Arena Köln će po 11. put ugostiti najbolje četiri ekipe, no ovoga puta neće biti gledatelja, a četiri momčadi nisu do završnog turnira došle kroz utakmice osmine i četvrtfinala, već su to četiri momčadi koje su bile na prva dva mjesta u elitnim skupinama. Naime, osmina i četvrtfinale se nisu igrali zbog pandemije.

Sigurno imamo finalista

Od 2010. do danas, od deset finala, hrvatski igrači igrali su u njih sedam. Nismo imali igrače samo u prva tri izdanja ovog formata Lige prvaka, 2010., 2011. i 2012. godine. U areni Köln pehar pobjednika od naših igrača dizali su Ivan Čupić (triput), Igor Karačić (dvaput), Luka Cindrić, Manuel Štrlek, Marin Šego, Goran Bogunović, Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković i Igor Vori. Oni koji nisu imali sreće u finalu bili su Jerko Matulić, Luka Stepančić, Ivan Slišković, Renato Sulić (dvaput) i Mirko Alilović (dvaput). Na ovom završnom turniru u finalu ćemo imati sigurno jednog igrača jer se u polufinalu međusobno sastaju Kiel (Duvnjak) i Veszprém (Štrlek).

– Ovo mi je peti put da igram na završnom turniru u Kolnu. Igrao sam dva finala, jedno sam osvojio, drugo izgubio. Kiel nije bio u finalu šest godina, a osam je prošlo otkad su osvojili trofej. Bilo bi nam puno lakše da se igra uz prisustvo gledatelja. U dvorani bi bilo 10.000 naših navijača – istaknuo je Duvnjak.

Ne dolazite baš sto posto spremni na završni turnir?

– Da, 14 dana sam bio u izolaciji jer sam imao koronavirus. Izgubio sam osjet mirisa i okusa, prvih nekoliko dana imao sam strašne glavobolje, ali nisam imao temperaturu. Najgore je što 14 dana nisam smio ništa raditi. To me toliko unazadilo da ne vjerujem da sam spreman za nekakvu veliku minutažu. Počeo sam trenirati 19. prosinca, a igrao sam tek pet minuta protiv RN Löwena, prije neki dan – rekao je Duvnjak.

U polufinalu vas čeka mađarski Veszprém, klub koji je u posljednjih deset godina igrao u tri finala i nikad ga nije osvojio. Još su prije igrali jedno finale, 2002. godine, i to su izgubili.

– Bit će otvorena utakmica. Izgledi su 50:50, uostalom kao u onoj drugoj utakmici. Ne znam u kojem oni sastavu dolaze, ne znam hoće li netko izostati zbog COVID-19 ili ozljede – zaključio je Duvnjak.

Parižani strpljivo čekaju

Evo, odmah da pomognemo Duvnjaku, u momčadi Veszpréma neće biti Horaka koji je pozitivan na COVID-19.

Filip Jicha (Kiel) i David Daves (Veszprém) susretali su se triput u finalima Lige prvaka kao igrači, ali ovoga puta prvi put će biti na klupama. Bit će ovo četvrti međusobni susret Kiela i Veszpréma u polufinalu Lige prvaka. Njemačka momčad slavila je jednom, a mađarska dvaput. Ako PSG prođe u finale, dogodit će se situacija da će protiv njih igrati ili Corrales (Veszprém) ili Sagosen (Kiel). Dva igrača koja su u prvom dijelu sezone igrali za PSG.

Manuel Štrlek osvojio je s Kielceom Ligu prvaka 2016. godine prošle godine izgubio finale s Veszprémom. Osvojenu Ligu prvaka ima i naš treći igrača na završnom turniru, Luka Cindrić. On je slavio s Vardarom 2017. godine. Sada igra za Barcelonu koja će loviti svoj deveti naslov i po tome su rekorderi Lige prvaka. Budu li prvi, postat će prva ekipa koja je triput slavila u areni Köln, Parižani još uvijek čekaju prvi naslov, a do sada se mogu pohvaliti samo jednim finalom, 2017. godine. PSG neće moći računati na ozlijeđenog Nikolu Karabatića, dok će kod Barcelone izostati Casper Mortensen. 

>> Pogledajte podcast s Nenadom Šoštarićem

Ključne riječi

Komentara 2

GO
goriodgorijeg
09:32 28.12.2020.

Ne plačite, ugledajte se na curke.

IN
Indy500
09:55 28.12.2020.

Izgubio je osjet mirisa i okusa zbog nedostatka cinka u organizmu. Virus dam po sebi ne uzrokuje te simptome. Za borbu protiv virusa cink je veoma važan i brzo se troši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije