Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na SP-u u Kuvajtu

Hrvatski juniori na korak do finala, Grci posljednja prepreka prije mogućeg finala sa Srbijom

Vaterpolo
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
18.12.2019.
u 21:29

Pogotke za našu vrstu postigli su Herceg (2), Penava (2), Kržić, Biljaka i Vrdoljak, ali treba istaknuti i pouzdanog vratara Jurlinu koji je obranio čak 10 udaraca.

Hrvatski juniori ušli su u polufinale Svjetskoga prvenstva za vaterpoliste do 20 godina koje se održava u glavnom gradu Kuvajta. Izabranici Joška Krekovića vodili su u četvrtfinalu tešku borbu sa Španjolcima, gubili su s 3:4, ali potom su u trećoj četvrtini napravili veliki preokret, poveli sa 6:4 i na kraju pobijedili sa 7:6 (1:3, 2:1, 3:0, 1:2).

Pogotke za našu vrstu postigli su Herceg (2), Penava (2), Kržić, Biljaka i Vrdoljak, ali treba istaknuti i pouzdanog vratara Jurlinu koji je obranio čak 10 udaraca.

Za finale će se naši mladi vaterpolisti boriti večeras u 18 sati s Grcima koji su tek nakon peteraca "riješili" Amerikance s 15:12. U drugom polufinalu igrat će Srbija, koja je pobijedila C. Goru s 10:9, i Italija, koja je bila bolja od Japana sa 17:5.

Na posljednjem SP-u za igrače do 20 godina, održanom u Beogradu 2017., Hrvati su osvojili srebro nakon što su u borbi za zlato poraženi od Grka na peterce.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije