Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U LITVI

Hrvatski hokejaši protiv Rumunja za povijesni uspjeh

Hrvatska hokejaška reprezentacija
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
23.04.2014.
u 08:00

- Zlatna medalja? Polako, zadnje dvije utakmice čekaju nas Poljaci i Litavci koji igraju jako dobro - kaže Borna Rendulić.

Hrvatska hokejaška reprezentacija na korak je do najvećeg uspjeha u svojoj povijesti. Pobjede li dana Hrvati (15.30, Arenasport) na SP-u Divizije 1B Rumunjsku, osigurat će minimalno brončanu medalju. Naši su u prva dva kola sa po 4:0 svladali Veliku Britaniju i Nizozemsku, a taj uspjeh malo je tko očekivao unatoč tome što imamo najbolja dva bekovska para na SP-u (Martinović, MacAulay i Letang, Waugh).

- Dečki su počeli vjerovati da možemo dobiti svakoga. Imamo srce i dušu – poručio je iskusni Alan Letang.

Najbolji igrač reprezentacije je Borna Rendulić, 22-godišnji Zagrepčanin koji je ove sezone bio najbolji igrač finskog prvoligaša. No, zasad na prvenstvu nije zabio.

- Tek se zagrijavam – poručio je Borna i dodao:

- Zlatna medalja? Polako, zadnje dvije utakmice čekaju nas Poljaci i Litavci koji igraju jako dobro.

Napadač Michael Novak s tri je boda (dva gola i asistencija) zasad najefikasniji Hrvat na SP-u, a o predstojećim utakmicama kaže:

- Pred turnir smo razmišljali kako trebamo pružiti što bolji otpor u prve dvije utakmice te onda Rumunje dobiti u borbi za ostanak, a sada uoči Rumunja imamo gol razliku 8:0 i šest bodova.

Izbornik Donald MacLean, koji zajedno sa prošlim prvenstvom ima savršen skor na klupi Hrvatske (7-0), brine zbog problema s ozljedama i bolestima igrača. No, Marijo Novak koji je propustio prošlu utakmicu zbog temperature trebao bi igrati, baš kao i Dominik Kanaet, dok Saša Martinović ima natuknuće rebara.

>> Hokejaši zabili četiri gola Nizozemcima, Tomljenović: Ovo je čudo

Komentara 1

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
08:32 23.04.2014.

Možete vi to dečki mi vjerujemo u Vas i znamo da ćete staviti Hrvatsku na hokejašku kartu Svijeta. Samo tako nastavite igrati sa srcem i pobjeda je zajamčena :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije