Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga nacija

Hrvatski branič otkrio hoće li Vida biti spreman za Španjolce

Matej Mitrović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
07.09.2018.
u 22:44

Mislim da će Vida biti spreman za Španjolce, premda smatram da smo Milić i ja odigrali dobru utakmicu kao stoperski par - napomenuo je Mitrović

Hrvatski branič Matej Mitrović, koji bi u utorak mogao zaigrati protiv Španjolske umjesto ozlijeđenog Dejana Lovrena, smatra kako će Hrvatska odigrati bolje nego je to bilo u susretu s Portugalom koji je završio 1-1.

- Radilo se o jednoj novoj momčadi Hrvatske, ali zadovoljan sam. Izvukli smo povoljan rezultat u prijateljskoj, pripremnoj utakmici za Španjolsku. Bio je to dobar test i za nas i za izbornika - rekao je 24-godišnji stoper Club Bruggea.

Matej Mitrović
1/11

- U prvom poluvremenu su nas stisnuli, u drugom ih je ipak malo svladao i umor. No napokon smo im postigli taj pogodak, nakon pet utakmica. Sada ćemo se pripremiti za Španjolsku i pokazati u boljem izdanju nego protiv Portugala - dodao je.

Mitrović je u četvrtak odigrao svih 90 minuta u stoperskom paru s Domagojem Vidom. No prilikom jednog istrčavanja je vratar Lovre Kalinić ozlijedio Vidi ruku. Iznijeli su ga s terena a liječnici su priopćili da ništa nije slomljeno ali da mu je ruka natečena.

- Mislim da će Vida biti spreman za Španjolce, premda smatram da smo Milić i ja odigrali dobru utakmicu kao stoperski par - napomenuo je Mitrović.

Antonio Milić, 24-godišnji stoper belgijskog Anderlechta, ušao je u 35. minuti umjesto Vide i tako debitirao u nacionalnom dresu.

Vida i Dejan Lovren su standardni stoperski par koji je prije mjesec i pol dana igrao na Svjetskom prvenstvu od kuda su se vratili sa srebrnim medaljama oko vrata. U utorak Hrvatska gostuje kod Španjolske u novom natjecanju Liga nacija.

>> Pogledajte razgovor s fotoreporterom kojem su vatreni promijenili život

Lovren neće nastupiti u toj utakmici jer se oporavlja od ozljede. Njegov klub Liverpool izvijestio je prošli mjesec kako ima problema sa zdjelicom a glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza je u petak izjavio kako ima problema s preponama.

Liječnik reprezentacije je, pak, u četvrtak navečer rekao kako će se Vida vratiti 'uskoro' dok je vratar Kalinić, koji ga je ozlijedio, u petak napomenuo da je s 29-godišnjim braničem 'sve u redu'. Glasnogovornik je napomenuo da je još uvijek prerano reći hoće li zaigrati.

Vida bi trebao nastupiti u paru s Mitrovićem kao i protiv Portugala.

- Naravno da želim biti najbolji i igrati. Uvijek se želim nametnuti izborniku i biti dio reprezentacije - istaknuo je Mitrović iza kojega je deset nastupa za Hrvatsku. 

- I normalno da mi je bilo žao što nisam bio na Svjetskom prvenstvu, no i to je nogomet. Nekad si dio momčadi a nekad nisi. No sretan sam što je ostvaren povijesni rezultat -  dodao je.

Utakmica s Portugalom bila je prva utakmica Hrvatske nakon što je prije mjesec i pol dana izgubila u finalu Svjetskog prvenstva od Francuske s 2-4. U utorak Mitrovića i Vidu čeka težak posao u južnom španjolskom gradu Elcheu.

Španjolci su, naime, zabijali golove u svim utakmicama koje su igrali od ljeta 2016., odnosno u posljednja 24 susreta. U prosjeku su zabijali 2,3 gola po utakmici. Mitrović je, međutim, optimističan uoči tog susreta.

>> Pogledajte galeriju s dočeka vatrenih

Matej Mitrović
1/74

- Sigurno će sve biti još lakše kada su ispred nas vrhunski profesionalci i sportaši poput Modrića i Rakitića, to će nam puno pomoći - zaključio je. 

Ivan Rakitić, vezni igrač Barcelone, propustio je utakmicu s Portugalom kako bi se odmorio te će biti spreman za susret sa Španjolcima. To će mu ujedno biti stoti nastup u kockastom dresu. Hrvatska je pobijedila Španjolsku s 2-1 u posljednjem međusobnom susretu igranom 2016. na Europskom prvenstvu.

Komentara 4

DU
Deleted user
23:36 07.09.2018.

Dobro ljudi jeste vi normalni , sjecate se vi kako smo mi izgubili pravo mjesto na svjetskom prvenstvu , jeste vi vidili utakmicu ,? sjecate se kako smo izbaceni od Portugla na zadnjem evropskom prvenstvu ? ko to treba zaliti VIdu pijanduru? neka se vrati svojoj predivnoj zeni i sve ce biti ok ! o boze tebi ..!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije