Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA PLANTIĆ

Hrvatski boksač nakon ispadanja optužio suce: Pokraden sam!

Boxing - Men's Light Heavyweight - Last 32
UESLEI MARCELINO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
28.07.2021.
u 20:03

"No, što je tu je, idemo dalje prema Beogradu, na Svjetsko prvenstvo", izjavio je Luka Plantić

Hrvatski boksač Luka Plantić, nakon poraza u osmini finala poluteške kategorije na OI u Tokiju od Meksikanca Rogelija Romera Torresa, izjavio je da ne može biti zadovoljan jer je pokraden.

 "Ne možemo biti zadovoljni, pokradeni smo. Romero je u prvoj rundi bio u dva teška nokdauna, a sudac mu nije htio brojati. Ne znam na koju je foru dobio drugu rundu sa 5-0, a treća isto tako, ne znam na osnovu čega mu je pripala. No, što je tu je, idemo dalje prema Beogradu, na Svjetsko prvenstvo", izjavio je Luka Plantić, koji je prvu rundu dobio jednoglasnom odlukom sudaca, ali je izgubio preostale dvije i na kraju je Meksikanac Romero Torres slavio sa 4-1.


Tako će Romero Torres u četvrtfinalu boksati protiv Kubanca Arlena Lopeza, olimpijskog i svjetskog prvaka.

Razočaran je bio i trener Tomislav Bašić: “Iscrpljeni smo i tužni, jer Luka je dobro boksao, a suci to nisu vidjeli, ili nisu htjeli vidjeti. Ne znam što reći, idemo doma i okrećemo se Svjetskom prvenstvu u Beogradu u studenome". 

"Luka Plantić je evidentno zakinut, kao što su ga suci zakinuli protiv prvog nositelja Britanca Whittakera na olimpijskim kvalifikacijama u Parizu, srećom kad se Luka već plasirao u Tokio, a sad su mu oduzeli pobjedu za četvrtfinale.

Luka i trener Tomislav Bašić ne mogu si ništa predbacivati, između konopaca pružio je maksimum, lavovsko srce i borbenu energiju, boksao hrabro i  kvalitetno kako je najavio – bolje nego u šesnaestini finala kada je podijeljenom odlukom 3:2 pobijedio Jordanca Al Hindawija, premda je ostala misterija što su marokanski i korejski sudac gledali kad su sve tri runde bodovali u korist inferiornijeg Jordanca.", napisali su iz Hrvatskog boksačkog saveza.

POGLEDAJTE VIDEO: Podrška braći Sinković uoči finala

Komentara 5

Avatar Point_of_view
Point_of_view
20:33 28.07.2021.

Nisi pokraden. Ti jesi mlatarao rukama, nešto bi i pogodio, ali većina udaraca nije bila čista. Često si dlanom udarao. Pozitivno je da si uporan, agresivan, ali bez prave strategije, koncepta...teško ćeš postići više.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
20:31 28.07.2021.

Gledao sam meč i doista sudac sa boksom veze nema prekidao je na trenutke meč bez ikakvog razloga ali to ništa ne mijenja gledajući ukupno, prva runda čisto tvoja drugu si izgubio a treća je bila onak na li la la mogla je otići i na tvoju stranu da si imao bolji kut srljao si bez veze dobar si boksač imaš srce i snagu tehnika čista seoska na frljoke pa ko koga opandrči trebaš još puno puno radit na tehnici i taktici ali uz ove trenere vjeruj mi daleko dogurat nećeš onak iskreno moje osobno mišljenje.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
00:17 29.07.2021.

Planticu prvo poradi na tehnici pa onda u ring.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije