Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađenje na turniru u Šangaju

Hrvatske košarkaške nade slomile Portorikance, sudionike SP-a

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Foto: HKS
1/4
10.08.2019.
u 17:34

Najbolji pojedinac u ovoj pobjedi bio je razigravač i kapetan Karlo Uljarević (13 koševa, 6 asistencija), a za Hrvatsku su još zabijali Perković (11), Jordano (9), Buljević (8). D. Drežnjak (8), Barnjak (7)...

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija zacijelo bi puno bolje kotirala kada bi sve svoje utakmice igrala u Kini. Nakon što je drugo ljeto zaredom osvojila Stankovićev kup, Hrvatska je pobjedonosno započela i svoje nastupanje na turniru u Šangaju.

Nakon pobjeda nad Latvijom (75:50) i Kinom (72:59) ostvarenih krajem srpnja u Shenzenu, sa samo četiri igrača iz tog sastava Hrvatska je izborila još jednu pobjedu nad jednim sudionikom Svjetsko prvenstva.

U prvoj utakmici turnira u Šangaju, uz 13 pogođenih trica (iz 37 pokušaja) naši su pobijedili Portoriko (70:66), doprvaka ovoljetnih Panameričkih igara.

Najzaslužniji za tu iznenađujuću pobjedu, moglo bi se reći, hrvatske C selekcije bio je razigravač Karlo Uljarević (13 koševa, 6 asistencija) koji je kazao:

- Pokazali smo da smo dobra momčad. Pokušali prezentirati brzu košarku. Dosta smo pogodili prvo poluvrijeme i tu prednost održavali. Slijedi nam utakmica protiv Kine, domaćina SP-a, bit će dobra atmosfera, a mi ćemo dati sve od sebe da pružimo što bolju igru i da što bolje prezentiramo našu zemlju.

Foto: NordPhoto/PIXSELL

Pored Uljarevića, koševe za Hrvatsku zabijali su još Perković (11), Jordano (9), Proleta (8), Buljević (8), Barnjak (7), D. Drežnjak (7), Čolak (3), Vrgoč (2) i Rebić (2), a u igru nisu ulazili mlađahni braniči Tomas i Palokaj.

Nakon takve predstave zadovoljstvo nije krio niti trener ove selekcije Damir Rajković, inače izbornik U-20 reprezentacije od čijih je izabranika (prošloljetnih i ovoljetnih) i sastavljena ova momčad:

- Dečki su sproveli osnovnu ideju koju gajimo a to su agresivnost, pritisak i dobar protok lopte u napadu. Dobro smo trčali u oba pravca i dok smo to činili, dominirali smo. Poslije smo počeli čekati da se utakmica sama završi, ušli smo u njihov spori ritam, pa su nas počeli stizati. Na kraju smo imali i fizičke i mentalne snage da utakmicu ipak dobijemo.

Seniorski izbornik Veljko Mršić, ovaj je put bio u ulozi supervizora, na kraju klupe:

- Dečki su bili momčad prije svega, a to se od njih najviše tražilo. Disali su kao jedan. Igrali su dosta dobru obranu, bili su jako agresivni. Prvo poluvrijeme bili su šuterski odlični, u drugom nam je trica stala. Ovakvo zajedništvo treba ponoviti i u nedjeljnoj utakmici protiv domaćina Svjetskog prvenstva Kine.

A Kinezi će sigurno biti motivirani da uzvrate Hrvatima za poraz u Shenzenu. Uostalom, već im je i vrijeme da pokažu obrise forme s kojom će dočekati konkurenciju iz cijelog svijeta.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije