Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PRAVOM TRENUTKU

Hrvatska želi organizirati Svjetsko prvenstvo! Ovo je razlog zašto bismo trebali dobiti domaćinstvo

Navijači uoči Njemačke
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/26
21.01.2020.
u 07:42

U Danskoj bi se igralo u Kopenhagenu i Herningu, a u Norveškoj u Trondheimu, Stavangeru, Drammenu i Oslu

Hrvatski rukometni savez predstavio je jučer u Beču kandidaturu za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2025. ili 2027. godine. To će biti prvo svjetsko prvenstvo s 32 reprezentacije, a protukandidat za 2025. samo je Mađarska. Kako su Mađari domaćini Europskog prvenstva 2022. godine teško da će tako brzo dobiti domaćinstvo još jednog velikog natjecanja.

- Ušli smo u kandidaturu zajedno s Danskom i Norveškom. U Hrvatskoj bi se igrale četiri skupine prvog kruga, dvije skupine drugog kruga, dva četvrtfinala, te jedno polufinale. Finalna utakmica i utakmica za treće mjesto igralo bi se u Telenor Areni u Oslu – rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Gradovi domaćini u Hrvatskoj bili bi Zagreb, Split, Poreč i Varaždin, a postoji mogućnost da se igra u još jednom gradu.

- Da, taj grad je Dubrovnik, naravno pod uvjetom da dvorana za 5000 gledatelja bude završena na vrijeme – veli Grahovac.

U Danskoj bi se igralo u Kopenhagenu i Herningu, a u Norveškoj u Trondheimu, Stavangeru, Drammenu i Oslu.

- Iskustva u organizaciji imamo. To bi nam bilo drugo svjetsko muško prvenstvo kojem bi bili domaćini nakon 2009. godine. Bili smo domaćini i dva europska prvenstva, 2000. i 2018. godine. Još tu treba dodati da smo organizirali svjetsko prvenstvo za rukometašice 2003. godine, te europsko prvenstvo za rukometašice 2016. godine – istaknuo je Grahovac.

Nije se mogao bolje pogoditi dan za prezentaciju kandidature?

- Istina. Još uvijek smo svi pod dojmom velike pobjede nad Njemačkom. To je bila utakmica samo za one s jakim živcima. Izborili smo polufinale i zašto sad ne bi probali osvojiti ono što nam jedino nedostaje – europsko zlato – zaključio je Grahovac.

>>> Pogledajte slavlje hrvatskih navijača nakon utakmice s Njemačkom

Komentara 3

ZO
zoca
09:19 21.01.2020.

Spanjolska vrlo vrlo tezak protivnik uigrani brzi i izuzetno kompaktni na svim pozicijama ,kaznjavaju sve ,najbolja krila na turniru igraju dugi i iscrpljujuci napad sa proigravanjima na crtu sa brzim promjenama ritma gdje tocno znaju gdje ko stoji..Pobijediti njih je za mene vec osvojeno zlato ali bice tesko ako nam je sreca ikad trebala sad treba da se njima dogodi malo losiji dan

DM
drazen.muhvic
12:19 21.01.2020.

Ima se - može se!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije