Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet na pijesku

Hrvatska uz jarunsko jezero ide po peto uzastopno zlato na EP-u

rukomet na pijesku
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
16.06.2017.
u 11:10

Muška reprezentacija ima puno veće uspjehe nego ženska. Uostalom, hrvatski rukometaši na pijesku slove kao najbolja reprezentacija u povijesti ovog sporta.

Pješčani tereni uz veliko jezero na Jarunu od danas do 25. lipnja bit će u znaku Europskog prvenstva u rukometu na pijesku. Natjecanje će otvoriti juniori i juniorke, a od 20. lipnja nadmetanja počinju seniori i seniorke. Hrvatska je drugi put domaćin Europskom prvenstvu. Prvi smo put najbolje europske pjeskaše i pjeskašice ugostili 2011. u Umagu. Obje naše selekcije tada su osvojile naslove.

Muška reprezentacija ima puno veće uspjehe nego ženska. Uostalom, hrvatski rukometaši na pijesku slove kao najbolja reprezentacija u povijesti ovog sporta. Na dosadašnjih devet Europskih prvenstava naši rukometaši osvojili su pet medalja, od čega četiri zlata i jedno srebro.

Zanimljivo je da je Hrvatska bila prva na zadnja četiri Europska prvenstva. Kada smo osvojili prvi naslov 2009. godine, reprezentaciju je u finalu protiv Rusije sa 16 osvojenih bodova predvodio Hrvoje Horvat, danas trener našičkog Nexea i pomoćni trener Lini Červaru. U postavi je tada igrao i Davor Rokavec, današnji izbornik muške reprezentacije. Po četiri medalje osvojili su Đikić, Biuklić, Paradžik, Vojnović i Jurić.

Od četiri zadnja finala Hrvatska je triput pobjeđivala Rusiju te 2015. Španjolsku. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije