Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatska uvjerljiva protiv Gruzije, za finale protiv Crne Gore

Zagreb: Prijateljska vaterpolo utakmica između reprezentacije Hrvatske i Rusije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
19.02.2021.
u 19:07

Hrvatska je bila uvjerljiva kroz sve četvrtine, no najveću je prednost ostvarila u drugoj koju je dobila 6-1.

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u petak u polufinale kvalifikacijskog turnira za OI u Rotterdamu nakon što su svladali Gruziju sa 15-6 (3-2, 6-1, 2-1,4-2 ), a za plasman u finale borit će se sa Crnom Gorom koja je ranije dobila Nizozemsku.

Hrvatska je bila uvjerljiva kroz sve četvrtine, no najveću je prednost ostvarila u drugoj koju je dobila 6-1.

Najbolji strijelac u hrvatskoj reprezentaciji bio je Luka Bukić sa četiri pogotka, dok su Loren Fatović i Luka Lončar zabili po tri gola. Najbolji kod Gruzije bili su Nika Shushiashvili  Elez Marko s po dva gola svaki.

U ranije odigranoj utakmici Crna Gora se plasirala u polufinale nakon pobjede nad Nizozemskom 13-7 (4-0, 3-3, 3-4, 3-0). Polufinalna utakmica Hrvatske i Crne gore na rasporedu je u subotu u 18,00 sati.

U drugom dvoboju četvrtfinala Grčka je tek nakon produžetka izbacila Francusku s 17-14 i to nakon što su Francuzi u zadnju četvrtinu ušli s dva gola prednosti. 

U zadnjem četvrfinalu igraju Kanada i Rusija

Tri najbolje plasirane ekipe sa turnira plasirat će se na Olimpijske igre u Tokiju, koje se održavaju od 23. srpnja do 8. kolovoza ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije