Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro U19

Razočaravajući početak: Hrvatska ni s igračem više nije mogla protiv Nizozemske

Hrvatska U19 - Nizozemska
Foto: DPA/Pixsell
1/5
12.07.2016.
u 13:50

Cilj je Hrvatske osvojiti jedno od prvih pet mjesta kako bi izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji

Hrvatska reprezentacija do 19 godina loše je počela nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Izabranike Ferde Milina u Ulmu je nadigrala Nizozemska (3:1) koja je veći dio drugog poluvremena bila s igračem manje. 

Hrvatske nade predvođene Josipom Brekalom, Andrijom Balićem, Nikolom Morom i Davorom Lovrenom odigrale su jako slabo prvo poluvrijeme, momčad Arona Wintera bila je dominantna, sakrila je loptu te pogocima Bergwijna (17') i Lammersa (33') brzo stigla do visoke prednosti. Ipak, nadu je pred kraj vratio Brekalo lijepim pogotkom u 43. minuti kad je slabo reagirao i suparnički vratar Van Osch.

Drugo poluvrijeme odlično je počelo za Milinovu momčad jer je zbog drugog žutog kartona isključen Zeefuik. Nizozemci su morali još 35 minuta igrati s igračem manje. Dalo je to dodatnu snagu mladim Hrvatima koji su preuzeli kontrolu igre i prebacili je na nizozemsku polovicu. Stvorili su i nekoliko prilika, no nisu znali iskoristiti brojčanu prednost.

Stoga su Nizozemci to kaznili pet minuta prije završetka. Sjajni Bergwijn oduzeo je loptu na svojoj polovici, pretrčao gotovo cijelo igralište te, nakon što je zaobišao vratara Leticu, zatresao je mrežu za konačnih 3:1. 

Dodajmo kako je utakmicu pratio i Bayernov trener Carlo Ancelotti. U neposrednoj blizini talijanskog stručnjaka bio je i poznati menadžer Siniša Šošo.

A iako je Hrvatska stigla na Euro bez nekih važnih igrača, cilj je osvojiti jedno od prvih pet mjesta kako bi izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Kako su uz Nizozemsku u skupini još i Francuska te Engleska, neće biti nimalo lako ispuniti cilj. Dvije prvoplasirane momčadi igrat će u polufinalu dok će treći razigravati za peto mjesto.

Hrvatska će u 2. kolu u petak igrati protiv Francuske u Aalenu (19.30 sati), dok će u 3. kolu protiv Engleske igrati u ponedjeljak u Heidenheimu (12 sati).

Tijek utakmice:

HRVATSKA – NIZOZEMSKA 1:3

90'+3 Kraj utakmice! Hrvatska je pobijeđena na početku Eura, Nizozemska zasluženo slavi (3:1).

90' – Igrat će se tri minute nadoknade.

85' GOOOL! Nizozemska je s igračem manje povećala vodstvo na 3:1! Bergwijn je oduzeo loptu, pretrčao pola igrališta, zaobišao Leticu i zatresao mrežu. 

80' – Čabraja je ušao, Anočić je izašao. Posljednja zamjena kod naših.

73' – Utakmicu prati i Bayernov trener Carlo Ancelotti. U neposrednoj blizini talijanskog stručnjaka je i poznati menadžer Siniša Šošo.

71' – Balić je izašao, Božić je novi igrač na terenu.

69' – Erlić je nakon kornera pokušao udarcem glavom, no lopta odlazi iznad vrata.

67' – Ivanušec ulazi, Moro je vani.

62' – Hrvatska je preuzela kontrolu igre s igračem više. Lovren je pucao iskosa poput Brekala, ali nizozemski vratar je siguran.

55' – Balićev udarac iz slobodnog udarca prolazi pokraj desne vratnice.

54' Crveni karton za Nizozemsku! Zeefuik je dobio drugi žuti zbog prekršaja na Kneževiću.

46' Počelo je drugo poluvrijeme! Vidjet ćemo hoće li Hrvatska imati snage za preokret.

45' Završilo je prvo poluvrijeme u Ulmu! Nizozemska je bila dominantna te vodi s 2:1, a Brekalo je u najboljem trenutku zabio za Hrvatsku.

43' GOOOL! Hrvatska je smanjila zaostatak (1:2)! Brekalo je pucao s 18 metara i pogodio uz slabu reakciju vratara Van Oscha.

33' GOOOL! Nizozemska je povećala prednost (2:0) protiv nemoćne Hrvatske! Zabio je Lammers nakon odlične akcije i dodavanja Nourija.

31' – Moro je pokušao iz daljine.

29' – Bergwijn je mogao povećati prednost, ali Letica je ponovno sjajan.

28' – Konačno su i Milinovi izabranici stvorili priliku. Brekalo je prošao po lijevoj strani i ubacio za Brodića, čiji je udarac blokiran.

27' – Hrvatska gotovo ništa nije pokazala do sada, dok Nizozemci dominiraju. Letica je morao spašavati kad je Schuurman izbio pred njega.

17' GOOOL! Nizozemska je povela 1:0! Bergwijn je pogodio glavom nakon Lammersova ubacivanja.

8' – Martin Erlić vratio se u igru nakon što je iznesen s travnjaka. Izgledalo je kao da će ga izbornik Milin morati zamijeniti već na samom početku, no igrač Sassuola se oporavio.

5' – Nizozemska je prva zaprijetila. Lammers je pokušao petom, ali Letica sjajno brani.

1' – Počela je utakmica u Ulmu.

Hrvatska (4-2-3-1): Letica – Hudećek, Erlić, Soldo, Anočić – Moro, Knežević – Lovren, Balić, Brekalo – Brodić.

Nizozemska (4-3-3): Van Osch – Zeefuik, Rosario, Ter Avest, Verdonk – Schuurman, Duarte, Nouri – Bergwijn, Lammers, Paal. 

>>Balić i Brekalo mogu putem Griezmanna i Paula Pogbe

Komentara 23

VL
????
14:22 12.07.2016.

Mamić je kriv za ovo, Dinamo nije pustio 3 igrača na turnir, od kojih je jedan važan igrač u veznom redu, a drugi je golman koji je barem za 2 klase bolji od svoje rezerve.

ST
stipe123
15:50 12.07.2016.

Ide vam ovaj nogomet😃

Avatar nula
nula
12:54 12.07.2016.

Ovdje na portalu svi navijaju za NL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije