Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf!

Hrvatska pobijedila svjetske prvake i osigurala kvalifikacije za OI

Hrvatska pobijedila svjetske prvake i osigurala kvalifikacije za OI
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
23.01.2019. u 19:23

Nadali smo se da će utakmica protiv Francuske odlučivati o putniku u polufinale, ali nažalost nama je značila tek borbu za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Nije se našim igračima bilo lako oporaviti od šokantnog poraza od Njemačke, no po ulasku u utakmicu protiv Francuza vidjelo se da su ipak uspjeli u tome. Červarova družina ponovno je bila sjajna i pobijedila je svjetske prvake s 23:20.

>> Pogledajte što je Lino Červar rekao nakon trijumfa nad Francuzima

Povela je momčad Didiera Dinarta, a mi smo prvi put u vodstvo došli u 11. minuti, kada je Horvat zabio za 4:3, a već 30-ak sekundi kasnije poveli smo 5:3. Tih dva pogotka držali smo sve do 10:8, ali onda su Francuzi počeli bolje igrati obranu, dvije, tri lopte skinuo je i Gerard, pa smo na odmor otišli sa 11:11.

Šteta što naši igrači nisu bili precizniji, jer u tih prvih 30 minuta promašili su čak 11 šuteva.

Fenomenalan u tih prvih 30 minuta bio je Zlatko Horvat, zabio je pet pogodaka, uz šut 5/5. Dobro je u tom prvom poluvremenu funkcionirala i igra 7 na 6, jer u tim situacijama zabili smo dva pogotka, a nismo primili niti jedan.

I u drugom poluvremenu igralo se gol za gol u prvih šest sedam minuta, a onda smo golovima Karačića i Mandića opet otišli na prednost od dva pogotka (15:13). Imali smo i 16:14, pa 17:15, no u tim trenucima nikako se nismo po prvi put u utakmici odvojiti na +3. 

Ipak, uspjelo nam je to konačno u 48. minuti, kada je Duvnjak sjajno presjekao jednu loptu, a Mandić zabio za 19:16. a onda je u 50. Horvat zabio za 20:16. U tim trenucima igrali smo fenomenalnu obranu, Francuzi su morali nerezonski šutirati s devet metara, a te je lopte lako branio Marin Šego, koji je jučer skupio 11 obrana.

do pobjede na kraju nismo stigli lako, Francuzi su 55. minuti bili stigli na 21:19, ali snage za potpuni preokret ipak nisu imali. Na kraju su naši slavili sa 23:20.

Ovom smo pobjedom osigurali treće mjesto u skupini, odnosno utakmicu za 5. mjesto, koja će se igrati u subotu od 20.30 sati u danskom Herningu. A time je naša momčad ostvarila primarni cilj postavljen uoči početka Svjetskog prvenstva.

Šteta, mogli smo i više, jer na ovom SP-u pobijedili smo europske (Španjolsku) i svjetske prvake (Francusku), no plasmana u polufinale koštao nas je neočekivani kiks protiv Brazila.

Za razliku od utakmice protiv Njemačke u ponedjeljak, Lino i njegovi igrači nisu imali razloga buniti se na sudački kriterij, češki par Horaček i Novotny posao je odradio odlično.

Naši su imali veliku podršku navijača, bilo je u dvorani pet, šest tisuća Hrvata, a zanimljivo, za nas su navijali i Nijemci.

Hrvatska - Španjolska
1/14

Komentara 56

IL
ilijan1a
19:27 23.01.2019.

Bravooooo Hrvatskaaaaaa najbolji smo, još samo morat ćemo naučiti i sudije pobijediti.

Avatar zajutrak
zajutrak
19:52 23.01.2019.

Jel nije nepravda, pobijedigti svjetske i europske prvake i ne ući u polufinale , nepravda :( ali bravo za dečke, imali su muda (Y)

SK
skladište
19:45 23.01.2019.

Bravo dečki! Najbolji ste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije