Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FED KUP

Hrvatska treća nakon poraza od Švicarske

Petra Martić
AFP
05.02.2010.
u 16:32

Hrvatska Fed Cup reprezentacija zauzela je treće mjesto u svojoj skupini u sklopu natjecanja skupine I (treći rang) neslužbenoga svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica.

U posljednjem susretu, u kojem je pobjedom mogla izbiti  i na prvo mjesto u skupini, Hrvatska je izgubila oba pojedinačna dvoboja protiv Švicarske koja je tako ostala na vrhu i u subotu će se boriti za mjesto koje vodi u kvalifikacije za svjetsku skupinu II.

Hrvatska je na kraju treća i zadržat će sadašnji status.

U prvom dvoboju dana Švicarka Amra Sadikovic svladala je Silviju Njirić sa 7-6, 6-1. Prvi set je, što potvrđuje i rezultat, bio posve izjednačen, no u drugom je Švicarka kontrolirala igru.

Petra Martić je potom odigrala odličan meč protiv Patty Schnyder, svojedobno sedme tenisačice svijeta. Schnyder je pobijedila 6-2, 4-6, 7-6 (0), i to nakon što je Petra Martić kod 4-5 spasila jednu meč-loptu.

U drugom susretu 3. kola u skupini B Rumunjska je protiv Portugala povela 2-0 pa okršaji parova u oba susreta više ni o čemu ne odlučuju. Portugal je zauzeo četvrto mjesto i čeka ga borba za ostanak u ovom rangu.

Hrvatska će u subotu odigrati još jedan susret koji će se bodovati za renking u Fed Cupu.

Fed Cup 2010., skupina 1, Euroafrička zona:

Hrvatska - Švicarska 0-2

Njirić - Sadikovic 6-7, 1-6

Martić - Schnyder 2-6, 6-4, 6-7(0)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije