Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH

Hrvatska treća jedriličarska nacija svijeta!

Ivan Kljaković Gašpić
Tino Jurić
04.05.2011.
u 13:48

Nakon regate Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu danas su objavljene nove svjetske ljestvice olimpijskih klasa.

Već oko dvije godine Ivan Kljaković Gašpić najbolji je finaš svijeta.

– Ne znam koji je rekord, znam da je prije mene Danac Jonas Hoegh Christensen isto bio oko dvije godine na broju jedan. Cilj je ostati broj jedan do Olimpijskih igara, dakle cijeli ciklus i mislim da će to netko teško potući! – kaže sa smiješkom Ivan Kljaković Gašpić.

Marin Mišura u istoj klasi zadržao je šesto mjesto. Šime Fantela i Igor Marenić i dalje su broj dva na svjetskoj ljestvici klase 470. Jedina posada svijeta koja je zasad bolja od našeg dvojca jesu Australci Belcher i Page.

U još dvije klase hrvatsko jedrenje ima predstavnike u najboljih deset na svijetu, te u još tri u najboljih 16. S drugim mjestom u Hyeresu Tonči Stipanović u laseru potvrdio je svoj prošlomjesečni plasman na svjetskim ljestvicama, odlično peto mjesto. Plasman ostalih hrvatskih laseraša: 21. Milan Vujasinović, 33. Ivan Taritaš, 39. Daniel Mihelić, 43. Luka Radelić, 45. Aron Lolić. Prvi je Australac Tom Slingsby.

Tina Mihelić napredovala je u laser radialu jedno mjesto i sad je izvrsna šesta. Vodeća kormilarka svijeta je Nizozemka Marit Bowmeester.

U klasi zvijezda Marin Lovrović i Siniša Mikuličić se nalaze na 13. mjestu. Dan Lovrović i Marin Lovrović st. su 26., a Mate Arapov i Ante Šitić su se popravili za skoro 30 pozicija, stigli su do 49. mjesta. Pavle Kostov i Petar Cupać su također jako dobri 16. u 49er-u. U ženskom 470 Enia Ninčević i Romana Župan su napredovale na 19. mjesto. Osim što su plasmani na ljestvicama među 20 na svijetu veliki uspjeh, za ove tri klase treba istaknuti da se posade Lovrović/Mikuličić, Kostov/Cupać i Ninčević/Župan nalaze među nacijama na pozicijama koje bi im na SP 2011. donijele status olimpijaca. U zvijezdi vode Brazilci Scheidt/Prada, u ženskom 470 Francuskinje Petitjean/Douroux, u 49er-u Austrijanci Delle Karth/Resch.

Među daskašima Luka Mratović je 91., a Mihovil Fantela 181. Na prvom je mjestu Izraelac Nimrod Mishich.

Sljedeće ljestvice bit će objavljene 1. lipnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije