Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA LJESTVICA

Hrvatska treća jedriličarska nacija

Jedrenje
HJS
12.01.2012.
u 19:05

Bolji od nas su Velika Britanija i Australija, poznate kao najveće jedriličarske zemlje.

Šime Fantela i Igor Marenić zadržali su drugo mjesto na svjetskoj ljestvici klase 470, Tonči Stipanović napredovao je u Laseru na treće mjesto s devetog, dok je Ivan Kljaković Gašpić u Finnu s četvrtog išao korak naprijed na treće. Zahvaljujući ovim plasmanima, Hrvatskoj je pripalo časno treće mjesto među samo 16 zemalja koje imaju predstavnika u prva tri na svjetskim ljestvicama olimpijskih klasa. Ogromno je to priznanje za iznimnu godinu koja je za nama u kojoj su hrvatski jedriličari osvojili četiri europske seniorske medalje, jednu svjetsku i ostvarili šest olimpijskih normi. Bolji od nas na ljestvicama koje su zaključile 2011. su Velika Britanija s pet predstavnika u prva tri, te Australija koja ima također tri, ali i dva prva mjesta. Slijedi na četvrtom mjestu Italija, 5. Izrael, 6. Belgija, 7. Brazil...

Tina Mihelić u Laser Radialu izgubila je dva mjesta nakon SP-a u Australiji i sad se nalazi na i dalje sjajnom šestom mjestu. U Laseru uz Tončija Stipanovića među najboljih deset je i Milan Vujasinović na devetom mjestu. 40. je Daniel Mihelić, 42. Aron Lolić, 50. Ivan Taritaš, 162. Filip Matika, 181. Filip Jurišić...

Napredovali su i Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u, bolji su za tri mjesta u odnosu na prošlu ljestvicu, zauzimaju 18. mjesto. Marin Lovrović i Siniša Mikuličić u Zvijezdi ostali su na 20. mjestu, dok su Mate Arapov i Ante Šitić bolji za sedam mjesta, sa 35. su napredovali na 28. Za Arapova i Šitića ovo je najbolji plasman na svjetskim ljestvicama. Dan Lovrović i Marin Lovrović st. su 42. U ženskom 470 Enia Ninčević i Romana Župan izgubile su jedno mjesto, nalaze se na 24. poziciji. Također dobar napredak zabilježio je Luka Mratović na dasci, stigao je do 39. mjesta što je također njegov najbolji plasman dosad na svjetskim ljestvicama.

Vodeći – Laser: Tom Slingsby (AUS), Laser Radial: Evi Van Acker (BEL), 470 m: Belcher/Page (AUS), 470 ž: Clark/Hughes (GBR), 49er: Nielsen/ Nielsen (DEN), Finn: Edward Wright (GBR), RS:Xm: Piotr Myszka (POL), RS:Xž: Blanca Manchon (ESP), Zvijezda: Scheidt/Prada (BRA).

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
20:04 12.01.2012.

Ma Hrvati potječu od nastarijih svetskih naroda, zato nije niti čudo, kako postižu vrhunske rezultate u mnogim sportovima, očeš morskim, snježnim, ekipnim....ma nema do Hrvata..... A jedrenje, pomorstvo tek ! To je stara priča.... Hrvati su prvi od europljana otkriliili ameriku, još prije 1 000 godina i tamo, u Andama, ostavili tragove svog pisma, glagoljice, šahovnice i narodne predaje među lokalnim plemenima o bijelim junacima Huaritima i njihovom andskom carstvu

JO
jolly
08:13 13.01.2012.

Svaka čast našim jedriličarima. Bilo bi lijepo doživjeti kao naša TV prenosi i neko natjecanje u jedrenju. A ti bato odi \"srkat pesak i grickat talase\"

OB
-obrisani-
21:57 13.01.2012.

jojli - nemoej se zezečiš - upiši u google hwirtamanna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije