Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTOJE OGRANIČENJA

Hrvatska tenisačica prodala dio tijela za 5500 dolara: Kupac bira što će postaviti

Instagram
02.04.2021.
u 18:34

Tetovirati se ne smije ekstremističke poruke i reklame za neku od kladionica ili casina.

Hrvatska tenisačica ukrajinskog podrijetla Oleksandra Olijnikova (20) 658. na WTA ljestvici pa na neuobičajen, ali domišljat način, našla je način za dodatnu zaradu.

Naime, prodala je dio tijela kupcu pod nadimkom JumpHigh za oko 5500 američkih dolara (oko 35.000 HRK) i "pretvorit" će ga u prostor za oglašavanje. Navodi se i da je kupac korisnik OpenSea platforme za kupnju "rijetkih digitalnih stvari".

Nije to neki novitet, sportaši su znali i u prošlosti činiti slično s trajnim ili privremenim tetovažama, a to bi potom dobro unovčili. Tako se i Olijnikova ponudila na NFT-ovoj online dražbi te odlučila prepustiti najboljem ponuditelju prostor od 15x7,5 centimetara na desnoj nadlaktici.

Kupac može postaviti bilo kakvu poruku osim ekstremističkih ili onih koje bi reklamirale kladionice i casina. Moguće je i ništa ne postaviti odmah već samo kupiti "prostor" pa čekati priliku kad na njega nešto postaviti.

- Nosit ću vašu poruku ili umjetnički izraz na svaki teniski teren na kojem ću zaigrati. Imam tek 20 godina i karijera mi je u uzlaznoj putanji pa vjerujem da će to biti vidljivo na najvećim teniskim terenima na svijetu - napisala je Olijnikova, a prenosi Sportico.

Tetovaže hrvatskoj tenisačici nisu novitet, ima ih nekoliko po tijelu, ali prvi put će postaviti nešto što želi netko drugi, ne i ona sama. A to je solidno unovčila.

Također, treba napomenuti da se transakcija nije izvela na "tradicionalan" način već u kriptovaluti ethereum. Preciznije, kupac je platio tri ETH što je u ovom trenutku iznos od oko 5500 USD.

Ukrajinka s hrvatskom putovnicom na Instagram profilu tenisačica navodi kako je prvi svjetski ambasador kriptovalute Bitcoin Cash (BCH) među sportašima. Napominje i da to nije dio sponzorstva i da ne dobiva nikakvu naknadu zato što promovira tu kriptovalutu.

 

 

 

Olijnikova je ukrajinska izbjeglica, a u Hrvatsku je stigla 2011. i za hrvatsku reprezentaciju nastupa od U-12 uzrasta.

Komentara 9

M3
Miške 3
06:47 03.04.2021.

Iz naslova razabrah da joj je to cijena po satu.

TR
Travno221
22:20 03.04.2021.

Bolje bi joj bilo da malo više trenira i igra. Bojim se da od nje neće biti ništa. Trenutačno je 658. na WTA listi, a još prije dvije godine je bila 632. Kad će napredovati ako neće sada?

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
15:00 03.04.2021.

Sta je tu cudno da Ukrajinka prodaje dio tijela ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije