Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPA RUSIJA

Planirate li gledati Hrvatsku na SP-u u Rusiji? Ovo morate znati

15.03.2018.
u 07:20

Atmosferu je podgrijala i objava Fifina spota u kojem su nogometno umijeće, uz globalno poznate nogometaše, u tamnim odijelima u kabinetu u Kremlju demonstrirali predsjednik Fife i sam ruski predsjednik Putin

Svjetsko nogometno prvenstvo prvi put održat će se u Rusiji, 21. je po redu, a prvi će se put istodobno igrati na dva kontinenta, u Europi i Aziji. To su samo neke zanimljivosti koje već uvelike zaokupljaju ljubitelje nogometa iako će veliki sportski događaj početi tek sredinom lipnja. Atmosferu je podgrijala i objava Fifina spota u kojem su nogometno umijeće, uz globalno poznate nogometaše, u tamnim odijelima u kabinetu u Kremlju demonstrirali predsjednik Fife i sam ruski predsjednik Putin.

Šarolika ponuda

KKako bilo, jednomjesečnu reviju vrhunskog nogometa, do koje se jučer odbrojavalo okruglih sto dana, mnogi bi svakako voljeli gledati uživo, s nogometnih tribina, a neki će si to i priuštiti iako se radi o dalekoj Rusiji i relativno skupim aranžmanima.

– Ima zainteresiranih, zovu individualci, navijači, ali raspituju se i tvrtke koje bi tim putovanjem nagradile neke zaposlenike, ali i one koje organiziraju nagradne igre. Svakodnevno imamo po dva-tri upita. Nudimo, inače, trodnevne aranžmane u gradovima u kojima igra hrvatska reprezentacija. Recimo, takav aranžman za Kalinjingrad, gdje Hrvatska igra s Nigerijom, stoji 4450 kuna po osobi u dvokrevetnoj sobi, a u cijeni je noćenje s doručkom te transferi. Povratna avionska karta za Kalinjingrad, za koji sam baš danas imala zainteresirane, stoji 5520 kuna. Cijena se razlikuje od grada do grada. Imamo i skuplje, petodnevne aranžmane, koji uključuju tri dana u Nižnjem Novgorodu i dva dana u Moskvi – kaže Marina Volodenko iz agencije Atlantis Travel te otkriva da ni ruski hotelijeri, poput svojih kolega u drugim zemljama za tako velikih događanja, nisu odoljeli povišenju cijena za vrijeme Svjetskoga nogometnog prvenstva.

– Hotel s tri zvjezdice u Moskvi, koji naplaćuje noćenje po gostu koji je dio grupe po 80 eura, u vrijeme Svjetskoga nogometnog prvenstva drži cijenu od 200 pa i 300 eura za isto takvo noćenje. Inače, Njižni Novgorod, gdje će Hrvatska igrati s Argentinom, još je skuplji.

Neke su se domaće agencije susrele i s drastičnijim poskupljenjima, pa kažu da se susreću s ponudama u kojima noćenje po osobi, koje inače stoji stotinjak eura, doseže i 700 eura.

FAN ID umjesto vize

– Zbog svega toga ne očekujemo masovne odlaske naših građana na Svjetsko nogometno prvenstvo, ali i u Rusiji će sigurno biti i hrvatskih navijača, kao i na svakom sportskom spektaklu – kažu u Atlasu.

Hrvatskim su navijačima na ponudi i jednodnevni čarterski odlasci u sva tri grada u kojima Hrvatska igra u prvom krugu. Polazak je iz Zagreba, kreće se rano ujutro, a vraća praktički nakon 24 sata, a izravni čarterski let u Kalinjingrad stoji 4700 kuna. U cijeni je doručak dobrodošlice u Kalinjingradu, transferi, a nudi se i razgled grada uz doplatu od sto kuna.

Loša je vijest da u cijeni nisu aviotakse koje u ovom slučaju iznose 800 kuna. Sličan aranžman za Njižni Novgorod, gdje će hrvatski reprezentativci odmjeriti snage s Argentinom, stoji 6795 kuna, a zrakoplovne su pristojbe 850 kuna. Jednodnevni čarterski aranžman za Rostov na Donu, gdje će hrvatska reprezentacija pokušati pobijediti islandsku vrstu, stoji 4500 kuna, uz doplatu od 800 kuna za zrakoplovne i sigurnosne pristojbe. Razgled grada i u ovom je slučaju sto kuna. Ulaznice nisu uključene u aranžman, a moguće ih je kupiti preko Fifine službene internetske stranice. Putnički agenti podsjećaju da navijači koji će putovati u Rusiju moraju podnijeti zahtjev za fan ID, besplatni službeni identifikacijski dokument koji zahtijevaju ruske vlasti. Osim što FAN ID omogućuje bezvizni ulazak u Rusku Federaciju, uz njega se može besplatno putovati javnim gradskim i međugradskim prijevozom. Ta identifikacijska kartica može se naručiti online, zahtjev bi trebao biti razmotren u 72 sata, a rok isporuke u inozemstvo je 30 dana.

Vremena je dovoljno i za to i za moguću organizaciju odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju u vlastitu aranžmanu. Neki će zasigurno put Rusije krenuti i vlastitim automobilima.

– Zna se da se hrvatski navijači za takva putovanja ipak odlučuju u posljednji trenutak. Zasad uglavnom primamo samo telefonska pitanja o aranžmanima – kažu u agenciji Uniline, gdje se nadaju da će, zbog kvalitete naše nogometne reprezentacije, imati priliku organizirati putovanja hrvatskih navijača sve do završnice SP-a.

Komentara 13

TP
tomo.peric.10
08:31 15.03.2018.

4700kn za čarter?! Jesu oni normalni?!

DO
dopizdilomi
08:17 15.03.2018.

Sva sreća pa je u Japanu bilo sve povoljno i jeftino.

ŽU
žuti
09:11 15.03.2018.

Tko želi uživo gledati ovakve spektakle mora duboko potegnuti u džep, tako i treba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije