Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNO ZASLUŽENO

Hrvatska senzacija u prilici osvojiti nagradu za najbolju u Europi!

Obitelj Ljutic
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
07.05.2021.
u 18:30

Već ulaskom u finale je osigurala i jednu od novčanih nagrada za potporu u nastavku karijere, pobjedniku će pripasti 15.000 eura, drugoplasiranom 8000, trećeplasiranom 5000, a četvrti i peti bit će honorirani s 3000 eura.

Iz središnjice Europskih olimpijskih odbora (EOO) u Rimu stigla je vijest da je hrvatska skijaška senzacija, 17-ogodišnja Zrinka Ljutić, uvrštena je među pet finalista "Nagrade Piotr Nurowski" koja se po šesti put dodjeljuje najboljim mladim europskim sportašima i sportašicama iz zimskih sportova.

Kandidate su odabrali nacionalni olimpijski odbori iz sastava EOO-a i Stručna komisija EOO-a. Osim Zrinke Ljutić, koju je za nagradu kandidirao Hrvatski olimpijski odbor u veljači ove godine, u finalu 6. zimskog izdanja Nagrade Piotr Nurowski su Slovenka Lena Repinc iz biatlona, Belgijka Evy Poppe iz snowboardinga (daskanje na snijegu) te Britanka Kirsty Muir i Estonac Henry Sildaru - oboje iz slobodnog skijanja.

Glasovanje o pobjednici/pobjedniku održat će se tijekom 50. glavne skupštine EOO-a u Ateni, planirane za 10. lipnja ove godine, dok će se svečana dodjela održati istoga dana navečer. Svih pet finalista bit će pozvano u Atenu kao gosti EOO-a. No, zbog epidemioloških mjera i ograničenja okupljanja uslijed  pandemije COVID-19, glavna skupština EOO-a moguća je i u online izdanju.

Već ulaskom u finale ovoga izbora, Zrinka Ljutić je osigurala i jednu od novčanih nagrada za potporu trenažnom procesu u nastavku karijere, pobjedniku će pripasti 15.000 eura, drugoplasiranom 8000, trećeplasiranom 5000, a četvrti i peti u ovom izboru bit će honorirani s 3000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije