Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrde Francuzi

Hrvatska se vraća na mjesto sreće? Euro bi mogao preseliti u Rusiju

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/3
02.11.2020.
u 21:40

Iza Rusije je odlično organizirano svjetsko prvenstvo 2018. godine. Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje je priopćio Kremlj redovito se preispituju

Europska nogometna federacija (UEFA) razmišlja o organizaciji Europskog prvenstva idućeg ljeta samo u Rusiji, a ne u 12 država kao što je bio izvorni plan, objavio je Le Parisien.

EURO se prvotno trebao održati ovoga ljeta u 12 država, međutim zbog pandemije koronavirusa natjecanje je pomaknuto za godinu dana.

Međutim, kako se zdravstvena situacija u Europi sve više komplicira, strahuje se kako organizacija EP-a u 12 zemalja neće biti moguća. Nagađa se i kako bi idućih dana Baku mogao ostati bez domaćinstva zbog ratnog sukoba između Azerbajdžana i Armenije u u regiji Nagorno-Karabah.

UEFA zbog toga razmatra nekoliko scenarija, a prema Le Parisienu najozbiljniji je onaj o organizaciji Eura u Rusiji koja se već prošlog ljeta ponudila za domaćinstvo, no UEFA je odgodom kupila vrijeme koje polako ponovo curi.

Iza Rusije je odlično organizirano svjetsko prvenstvo 2018. godine. Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje je priopćio Kremlj redovito se preispituju.

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacije će na EP-u igrati u skupini D zajedno s Engleskom, Češkom, te pobjednikom susreta Srbija - Škotska.

Utakmica protiv Gordog Albiona na raspredu je u Londonu, a iduće dvije utakmice svjetski doprvaci bi trebali igrati u Glasgowu.

Komentara 3

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
22:46 02.11.2020.

Zaista je bila izhitrena odluka UEFE,da se Europsko prvenstvo igra u 12 drzava,to je daleko veci trosak,i tu bi bilo muljanja do nebesa,neka se ovako odigra kao i do sada,u jednoj,ili dvije susjedne drzave,ma koje one bili,nema veze.

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
04:32 03.11.2020.

Rusija mjesto srece za hrvate??? Oni iz 40ih i njihovi unuci se nebi slozili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije