Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPA KUP

Hrvatska se sprema za Euro: Srbija dvostruko skuplja od ostalih

Vaterpolo: Hrvatska - Španjolska
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/6
09.02.2018.
u 19:23

- Nažalost, lišeni smo pomoći našeg kapetana Sandra Sukna, a i Šetka ima probleme jer je tri, četiri mjeseca bio izvan bazena, što nam malo remeti pripremu

Povodom održavanja vaterpolskog turnira HEP Europa kupa u Splitu, danas je u Banovini održana zajednička konferencija za medije predstavnika Grada Splita i Hrvatskog vaterpolskog saveza na kojoj su prezentirani detalji novog formata natjecanja Europske vaterpolske federacije koje se u gradu pod Marjanom održava od 15. do 18. veljače 2018. godine, a okupit će reprezentacije Hrvatske, Srbije, Grčke, Nizozemske i Malte.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak kazao je da je glavno natjecanje hrvatske reprezentacije u 2018. godini Europsko prvenstvo koje se u srpnju održava u Barceloni te da ih očekuju natjecanja u Svjetskoj ligi, a od ove godine i natjecanje Europa kupa, kojemu su domaćini. Ustvrdio je da nas očekuje snažan turnir na kojemu će, osim hrvatske reprezentacije, sudjelovati Grčka, Nizozemska, Malta i Srbija, naš tradicionalno najozbiljniji suparnik.

- Ovo je prvo natjecanje novog tipa te kao takvo ima svoju draž i težinu. Nastojat ćemo okupiti najjači sastav reprezentacije i dati maksimalan napor u utakmicama koje slijede. Srbija je najozbiljniji protivnik s kojim smo u zadnje tri godine odigrali tri velike utakmice. Nažalost, lišeni smo pomoći našeg kapetana Sandra Sukna, a i Šetka ima probleme jer je tri, četiri mjeseca bio izvan bazena, što nam malo remeti pripremu. Fokus nam je ove godine na Europskom prvenstvu pa će nam ovaj turnir i Svjetska liga poslužiti kao provjera, da vidimo što moramo napraviti kako bismo Euro dočekali što spremniji - izjavio je Tucak.

Glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza Renato Živković zahvalio je na podršci Splitu i svim sponzorima u organizaciji premijernog izdanja novog vaterpolskog turnira izrazivši želju da se splitski gradonačelnik što prije i u punoj snazi vrati na svoje radno mjesto.

Hrvatska reprezentacija će prve tri utakmice igrati u terminu od 19 sati. Prvog dana natjecanja, u četvrtak, 15. veljače, naši će vaterpolisti igrati protiv Grčke, dan poslije protiv Nizozemske, a u subotu protiv Srbije. Turnir će zaključiti nedjelju protiv Malte, a ta će utakmica započeti u 11.30 sati.

- Za utakmice s Nizozemskom i Grčkom od sutra su u slobodnoj prodaji ulaznice po cijeni od 50 kuna. Za utakmicu sa Srbijom cijena ulaznica će biti 100 kuna. Napominjem da je spomenuta utakmica humanitarnog karaktera te će kompletan prihod biti namijenjen za Dječji dom 'Maestral', točnije za nabavku kombi vozila, kako bi se djeci omogućilo bavljenje sportskim aktivnostima. Želimo da utakmica prođe u najboljem redu - poručio je Živković.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović je izrazila zadovoljstvo organizacijom velikog sportskog događaja podsjetivši da je gradonačelnik Andro Krstulović Opara prije dva mjeseca rekao da će nakon Europskog rukometnog prvenstva Split ugostiti još jedno veliko sportsko natjecanje i to ono po kojem je Split grad vrlo prepoznatljiv u svijetu sporta.

- Uvjerena sam da će ovaj turnir privući veliku pažnju svjetske javnosti i izražavam dobrodošlicu svim natjecateljima. Naše sugrađane pozivam da pruže podršku hrvatskoj reprezentaciji. Ovo nije samo sportska priča, nego i veliki organizacijski zahvat, koji pokazuje da grad Split može biti domaćinom velikih sportskih događanja - istaknula je zamjenica Hrgović.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
marevr
05:55 10.02.2018.

centarfor biser pameti ! pj vest je o hrvatskoj ne o srbiji tj kako ti kazes. Oh da ti citas samo naslove to je dobro da i toliko citas.

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
02:24 10.02.2018.

opet srpija!!! Koga zanima srpija???Dali su ovo hrvatske Vijesti??? Čitamo stalno o srpiji!!!Ima nas stotinu ovdje u inozemstvu u pitamo se dokle već???Dali nam neko može preporučiti pravi portal sa samo hrvatskim Vijestima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije