Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Futsal

Hrvatska sanja SP: Remi protiv Češke u Zadru ostavio nadu

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
07.11.2020.
u 22:57

Uzvratni dvoboj bit će odigran u utorak u Brnu (18:10 sati)

U prvoj utakmici doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. godine futsal reprezentacija Hrvatske u subotu je u Zadru protiv Češke odigrala 2:2 (1:2).

Česi su odlično otvorili susret, te su nakon 12 minuta vodili s 2:0. Nakon kornera u 10. minuti strjelac je Zaruba, a dvije minute kasnije iz kontranapada pogodak zabija Rešetar. 

Hrvatska uspijeva smanjiti u 20. minuti, 30 sekundi prije isteka prvog poluvremena. Tihomir Novak uspio je pogoditi iz kaznenog udarca s deset metara. 

Početkom drugog poluvremena, u 22. minuti, Novak se mogao još jednom upisati u strijelce, ali je njegov kazneni udarac sa šest metara obranio češki golman. Ipak, u 27. minuti Hrvatska uspijeva izjednačiti na 2:2, a strijelac je bio Maro Đuraš.   

Hrvatska je imala 44 udarca prema golu, 20 više od protivnika, ali moglo se dogoditi da na kraju Česi slave. No, naš vratar Zoran Primić uspio je obraniti kazneni udarac s deset metara, koji je izveo Seidler u 30. minuti. 

Uzvratni dvoboj bit će odigran u utorak u Brnu (18:10 sati). Prvi i jedini nastup na Svjetskom prvenstvu u futsalu Hrvatska je ostvarila 2000. u Gvatemali, gdje je osvojeno peto mjesto.

Drugi par doigravanja čine Srbija i Finska, a Srbija je u petak na domaćem terenu slavila sa 1:0. Uzvratni susret u Finskoj je također u utorak. 

Svjetsko prvenstvo će biti održano u Litvi od 12. rujna do 3. listopada sljedeće godine. Nastup na Svjetskom prvenstvu, uz domaćina Litvu, od europskih reprezentacija su već izborili Portugal, Španjolska, Rusija i Kazahstan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije