Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADNJA TABLICA 2020.

Hrvatska reprezentacija pala za pet mjesta na Fifinoj ljestvici, Belgija opet najbolja

UEFA Nations League - Group C - Croatia v Portugal
Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10.12.2020.
u 14:30

FIFA je u četvrtak objavila zadnju ljestvicu u ovoj godini u kojoj je odigrano samo 352 međunarodne utakmice, znatno manje od 1082, koliko ih je odigrano u 2019. godini. Manje je odigrano samo 1987.

Hrvatska nogometna reprezentacija 2020. godinu završila je na 11. mjestu FIFA-ine ljestvice, što je za pet mjesta lošije nego prošle godine, dok je prva reprezentacija svijeta, kao i prethodne dvije godine, Belgija.

FIFA je u četvrtak objavila zadnju ljestvicu u ovoj godini u kojoj je odigrano samo 352 međunarodne utakmice, znatno manje od 1082, koliko ih je odigrano u 2019. godini. Manje je odigrano samo 1987. – 323 utakmice.

Hrvatska je i prošli mjesec bila 11. reprezentacija svijeta, a s obzirom na to da je prethodna ljestvica objavljena 26. studenoga i da od tada nije odigrana nijedna međunarodna utakmica, na ljestvici nema promjena. Vatreni su godinu završili sa 1617 bodova, osam manje od desetoplasirane Italije,  

Belgija, koja je pobijedila u svih osam utakmica koliko ih je igrala ove godine, i ovu je godinu, treću zaredom, završila kao prva reprezentacija svijeta.

Osim Belgije, pozicije u odnosu na kraj prošle godine nisu promijenile ni tri reprezentacije koje je slijede – Francuska kao druga, Brazil kao treći i Engleska kao četvrtoplasirana reprezentacija svijeta. Jedina promjena koja se dogodila među prvih deset jest Portugal koji se popeo na peto mjesto, dok je prošlu godinu završio na sedmom mjestu. 

Slijedi ga Španjolska na šestom i Argentina na sedmom mjestu, a obje su reprezentacije napredovale za dva mjesta u odnosu na prošlu godinu. Urugvaj je nazadovao, ali je ostao među deset najboljih, kao i Meksiko na devetom i Italija na desetom mjestu.

Reprezentacija koja je najviše napredovala u 2020. bila je Mađarska koja se popela 12 mjesta do 40. pozicije.

Sljedeća FIFA-ina ljestvica bit će objavljena 18. veljače 2021.

Komentara 11

DU
Deleted user
15:23 10.12.2020.

Ma kako je to muguce??? Smrdljiva korumpirana Fifa stalno dave male drzave jer su ljubomorni na nas uspjeh jer u ligi nacija smo samo izgubili 5 od 6 tekme i zasto smo onda pali pet mjesta????

Avatar KiM
KiM
16:06 10.12.2020.

Samo pet? Realno nismo ni top 20 u Europe...

Avatar PrincipGavrilo
PrincipGavrilo
15:03 10.12.2020.

nemoguce... sa onakvom igrom, samo pet mesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije