Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U-21

Brekalo i Vlašić vodili mlade vatrene do remija protiv Engleza

Brekalo i Vlašić vodili mlade vatrene do remija protiv Engleza
Foto: Press Association/Pixsell
24.06.2019. u 23:01

Znalo se kako je utakmica Hrvatske i Engleske na Europskom nogometnom prvenstvu do 21 godine zapravo utakmica za prestiž, za čast... Dvoboj u Serravalleu Hrvatska - Engleska završila je 3:3.

Sandro Kulenović je na početku imao šansu dovesti Hrvatsku u vodstvo. Već u trećoj minuti sjajno je skočio na ubačaj iz kornera, ali je vrškom prstiju loptu na samoj gredi zaustavio vratar Henderson. 

>>> Pogledajte što je Davor Šuker rekao o gostovanju reprezentacije na Poljudu

No, Otočani su poklon dobili koju minutu kasnije kada je Kalaica zakačio Nelsona u kaznenom prostoru i sudac je pokazao na bijelu točku. Isti je igrač u 11. minuti zabio iz jedanaesterca za 1:0. Promašili su nakon toga nekoliko sjajnih prilika i Englezi, ali i naši.

Ipak, mladi vatreni pokazali su daleko bolje izdanje od onog kada su u prvoj utakmici izgubili od Rumunja. Potvrdio je to i Josip Brekalo kada se sam provukao po lijevom boku i u 39. minuti zabio za izjednačenje.

Pozitivna atmosfera hrvatske je reprezentativce tako otpratila na odmor, a onda ponovno šok. Nakon pogreške Uremovića u 48. minuti sve je kaznio Maddison koji je zabio za 2:1.

No, Hrvati se nisu predavali. U 62. minuti Majer je dodao Kulenoviću, a ovaj dao povratnu za Vlašića koji je pak dotrčao iz drugog plana i zabio za 2:2. Drugi mu je to pogodak na ovom prvenstvu, ali cijena je bila velika. 

Kada je krenuo slaviti uhvatio se za nogu i ozlijeđen napustio igru. Boothroydovi izabranici su u 70. minuti došli do novog vodstva - 3:2, zabio je Kelly. 

No bod Hrvatskoj donio je u 82. minuti Brekalo koji je zabio za 3:3.

Čekali smo tako svi tu prvu pobjedu mlade hrvatske vrste na Euru i ova utakmica protiv Engleske izgledala je kao savršena prilika, no izgleda da ćemo se to nekog slavlja ipak još načekati...

U drugoj utakmici u skupini C Rumunjska i Francuska odigrale su bez pobjednika (0:0). No, statistički su mladi Rumunji bili bolji pa su i završili kao prvoplasirani u skupini.

Komentara 13

BU
Bubalamala
21:41 24.06.2019.

Strašna akcija Josipa Brekala i još ljepši gol ! Bravo ...!

DU
Deleted user
21:41 24.06.2019.

Brekalo je dobar. Koja golcina. Svaka cast.

DU
Deleted user
07:28 25.06.2019.

Kad se ovoliko trudiš i daješ sve od sebe, kao što su oni u ovoj utakmici, onda i da su izgubili nemaš šta zamjeriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije